Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti

Şanlıurfa
Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tenisle tanışan ve kendi imkanlarıyla yaptıkları toprak kortta yöresel kıyafetleriyle raket sallayan köylüler yeni tesislerine kavuştu.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaklaşık 100 haneli Sarıbal Mahallesi’nin sakinleri, pandemi nedeniyle köylerinden dışarı çıkamayınca boş zamanlarını değerlendirmek için arayışa girmiş, beden eğitim öğretmeni Yusuf Avcıbaşı’nın yönlendirmesiyle tenisle tanışmıştı.

Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti - Resim : 1

Mahalle sakinlerinin talebi üzerine Sarıbal Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Yusuf Avcıbaşı, boş bir arazinin zemini üzerinde kendi imkanlarıyla toprak kort yaptı.

Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti - Resim : 2

Yöresel kıyafetleri ile sahaya giren vatandaşlar, öğretmen Yusuf Avcıbaşı’nın verdiği eğitimler sayesinde tenis oynamaya başladı. Daha sonra vatandaşlar, yöresel kıyafetlerle tenis oynarken çekilen fotoğraf ve videolarıyla gündeme geldi.

Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti - Resim : 3

Sarıbal köylülerinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sarıbal Mahallesi’ne halı saha ve tenis kortu yapılması için talimat verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan tesisin inşaatı 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi.

Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti - Resim : 4

Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti - Resim : 5

Toprak kortta raket sallayan köylüler çim korta terfi etti - Resim : 6

Kaynak: DHA

Şanlıurfa Viranşehir Şanlıurfa haberleri tenis