Yeni yılın talihsizleri: Evde karantinadakiler

ÖZEL HABERLER koronavirüs
Yeni yılın talihsizleri: Evde karantinadakiler
30 Aralık 2021 günü vaka sayısı 39 bin olarak açıklandı. Fotoğraf: Shutterstock

2021 yılına tüm Türkiye zorunlu olarak evde karantinada girerken bazıları için 2022'de de durum değişmiyor. Yılbaşından günler önce hasta olduğunu öğrenen insanlar koltukta pijama terlik televizyon ile yeni yılı karşılayacaklar. Bazılarının yanlarında bir kişi bile yok.

Bu yıldan ne bekliyorsunuz? Sağlık… Mutluluk… Huzur… Para… Büyük ihtimalle bunların hepsini bekliyorsunuz ama size ne beklemediğinizi söyleyelim: 31 Aralık 2021 gecesini Covid-19 karantinasında olmayı beklemiyordunuz. Geçen sene 31 Aralık Perşembe günü saat 21:00’dan 4 Ocak Pazartesi günü saat 05:00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmış, vatandaşlar yılbaşını karantinada geçirmişlerdi.

Bu yılbaşı da özellikle Omicron ile birlikte patlayan vakalarla pek çok vatandaş yeni yılı evinde karantinada geçirecek. Bu yıl, yılbaşı için karantina zorunluluğu bulunmuyor, yeni yılı dışarıda geçirmek için mekanlarda yerler çoktan ayırtıldı. Yeni yıla girerken covid pozitif olduklarını öğrenen ve 2022'yi karantinada karşılayacak bazı vatandaşlar ise Haberglobal.com.tr'ye konuştu.

AŞI OLDUĞU GÜN POZİTİF OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Emre Enver Yüksel 30 yaşında bir mühendis. Geçen pazartesi günü aşı olmuş, aşı olduğu gün temaslı olduğunu öğrenip test yaptırmış ve sonuç pozitif gelmiş. Yüksel, bu yıl yeni yılı karantinada geçirecek. “Pazartesi öğlen 13:00’da aşımı oldum, daha sonra başka biri ile temaslı olduğumu öğrendim, o kişi ile akşama kadar beraberdim. Akşam 18:00’de teste gittim, gece Covid olduğumu öğrendim. Kız arkadaşımla birlikte evde maskeli oturduk sonuç gelene kadar, o da benim yüzümden karantinaya girdi. İlk gün kendimi kötü hissettim ama iki aşım vardı. Yeni yıla böyle girmeyi ummuyordum” diyor.

'NEYSEKİ RAHAT ATLATIYORUM'

32 yaşındaki İdil Deniz de yeni yılı evde karantinada geçirecek. Geçen hafta sonu arkadaşları ile yaptığı Ağva seyahatinden ötürü virüs kaptığını düşünüyor. Deniz, “Hasta olunca hemen karantina süremi hesapladım, kendimi korumama rağmen nereden virüs kaptım bilmiyorum. Karantinam 3 Ocak’ta son buluyor. Neyse ki Covid’i çok rahat bir şekilde atlatıyorum” demekte.

Aşılı olduğu için hastalığı rahat atlattığını düşünen genç kadın, “2021 yılbaşını yasaklar nedeniyle zaten evde ailem ve arkadaşlarımla geçirmiştim. Anne ve babamın sağlığı için, onları korumak adına karantina sürecinde arkadaşımın evindeyim. Yılbaşını anne ve babamdan uzak geçirmek zorundayım” diyerek sözlerini noktaladı.

'ZATEN ÇALIŞIYORDUM'

Devlet memuru B.E. geçen hafta koronavirüse yakalanmış. B.E., “Yılbaşından hemen sonra karantinam bitecek. Karantina sürecimin yılbaşına denk gelmesi bende üzüntü ya da sevinç yaratmadı, zaten her şekilde çalışıyor olacaktım, özel bir plan yapamıyorum ama genel olarak karantina sürecinde olmaktan çok bunaldım” dedi.

'HERKES AYRI ODADA'

Öğrenci Damla Kütük, annesinin pozitif çıkmasıyla birlikte test yaptırmış ve ikinci testinde pozitif sonucunu almış. Geçen yıl da yine evde yılbaşını geçirdiğini söyleyen öğrenci, "Yılbaşı için özel bir planım yoktu ama her yıl olduğu gibi ailecek geçireceğimiz güzel bir yılbaşı olabilecekken şu an hepimiz farklı odalarda ve yalnızız" demekte. 

30 yaşındaki diş hekimi O.G. de 2022'ye karantinada merhaba diyecek. Yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Salı sabahı grip belirtileriyle epey kötü vaziyette uyandım. Derhal PCR testine girdim. Sonuç pozitif... İki gündür grip gibi geçiriyorum hastalığı. Bu yıl anne babalarımızla birlikte kutlayacaktık, yeni yılı ama mümkün olmadı maalesef.

Sosyal medyada da bazı vatandaşlar yeni yılı karantinada geçireceklerini eşe dosta biraz da buruk hislerle olarak duyurdular.👇

Yılbaşını karantinada yalnız geçirecek olmak keyifsiz bir durum olsa da evde veya dışarıda eğlenmek isteyenleri de yüklü bir fatura bekliyor. Haber Global muhabiri Gülnur Saydam ve kameraman Ünsal Çakin'in haberi.👇

Kaynak: Web Özel

koronavirüs özel haberler