Yeni TÜSİAD Başkanı Orhan Turan kimdir, kaç yaşında, nereli? Orhan Turan’ın önceki görevleri neydi?

haberler
Yeni TÜSİAD Başkanı Orhan Turan kimdir, kaç yaşında, nereli? Orhan Turan’ın önceki görevleri neydi?

TÜSİAD 52. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. TÜSİAD başkanlığına Orhan Turan getirildi. Bunun neticesinde Orhan Turan'ın hayatı merak konusu oldu. İşte, TUSİAD Başkanı olarak aday gösterilen Orhan Turan ile ilgili bilgiler...

Orhan Turan, kariyeri ve hayatı ile ilgili detaylar TÜSİAD başkanlığına seçilmesinden sonra merak konusu olmuş durumda. Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) başkanlığına, TÜRKOFED Başkanlığını yapan Orhan Turan seçildi. İşte Orhan Turan hakkında merak edilenler...

ORHAN TURAN KİMDİR?

İş hayatı süresince pek çok farklı girişimde bulunan Orhan Turan, İZODER isimli Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin de kurucusudur.

Orhan Turan, ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır. 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi - Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansını tamamlayan Orhan Turan, iş hayatı süresince sivil toplum örgütlerinde görev almaya büyük bir önem vermiştir. Bu doğrultuda Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında da aktif bir rol aldı.

orhan turan kimdir

1997 - 1999 yılları aralığında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Turan, 2007 - 2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Bugüne dek pek çok STK’da aktif rol alan Turan, 2017 - 2019 dönemi TÜSİAD’da Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı, halen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve TÜRKONFED’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Sivil toplum kuruluşlarında 26 yıldır aktif görev alan Turan, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde dersler verdi.

Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young işbirliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Orhan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. Evli ve bir çocuk babası olan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: Haber Global TV

tüsiad Orhan Turan Orhan Turan kimdir