Yeni eğitim öğretim yılı başladı!

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının bugün başlamasıyla beraber İstanbul'da çok sayıda okul servisi trafiğe çıktı. İstanbul polisi ve jandarma ekipleri, İstanbul'u karadan ve havadan ablukaya alarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Yaz tatilinin ardından bugün ilk ders zili çalıyor. 18 milyonu aşkın öğretmen ile 1 milyonun üzerinde öğretmen yeni eğitim öğretim yılında bugün dersbaşı yapıyor. Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocal 2020 Cuma günü sona erecekken, birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019'da, yaryıl tatili 20-31 Ocak 2020'de yapılacak, ikinci dönem ise 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak, 19 Haziran 2020 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan 2020'de yapılacak.  

SIKI DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim ve öğretim yılının ilk gününde alarma geçen emniyet güçleri, özellikle çocukları okullara taşıyan servislere yönelik sıkı bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaları İstanbul Jandarma Trafik ekipleri ile birlikte gerçekleştiren İstanbul polisi, servisleri durdurarak tek tek kontrol etti. Sürücülerin evraklarını ve araç donanımlarını kontrol eden ekipler, aynı zamanda çocukların emniyet kemeri kullanıp kullanmadığını da inceleyerek, eksikleri olan araçlara işlem yaptı. Ataşehir'de uygulama yapan ekiplerin bu uygulamasına havadan helikopter de destek verdi. Uygulamalar sırasında sigortası olmayan bir sürücü ise bekletilerek yeni bir servis aracı istendi. Servis aracının gelmesi ile birlikte, araçta bulunan çocuklar diğer araca aktarılarak okula gönderildi.

İSTANBUL TRAFİĞİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

 İstanbul'da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okul servisleri de yollara düştü. İstanbul trafiğinde son durum havadan görüntülendi.

İstanbul'da bugün öğrenciler ders başı yapıyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okul servisleri de sabah erken saatlerden itibaren yollara çıktı. İstanbul trafiğinde son durum drone ile havadan görüntülendi.

OKUL SERVİSLERİNE DENETİM

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 07.00 sıralarında Zincirlikuyu başta olmak üzere mega kentin birçok noktasında okul servisi denetimi gerçekleştirdi. Barbaros Bulvarı üzerinde uygulama noktası oluşturan ekipler, durdurdukları okul servislerini inceledi. Araçların arkasında "dur" levhasından, içerisinde doluluk oranına kadar tüm incelemeleri yapan polis, okul servislerine adeta göz açtırmadı. Polis evrakları eksik olan bazı sürücülere cezai işlem uygularken, eksiği olmayanlara ise teşekkür etti.

Öte yandan denetimlerin gün içerisinde belirli aralıklarla çeşitli noktalarda süreceği öğrenildi.


okullar açılıyor