Yaşlı kadın çok direndi, her yolu denedi ama kurtulamadı

Bursa'da dilencilik yaparken zabıta ekiplerine yakalanan yaşlı kadın, karakola gitmemek için türlü oyunlara başvurdu. "Bırakıyorum, bir daha bu işi yapmayacağım" diyerek söz veren yaşlı kadın, ekipleri kandıramayınca, "Tuvalete gitmek istiyorum" diye tutturdu.

Kırcaali Mahallesi Haşimişcan Caddesi üzerinde dilenen bir kadını fark eden zabıta ekipleri kadının yanına gitti. Sokak ortasında dilenmenin yasak olduğunu belirten ekipler, dilenci kadını zabıta aracına bindirip karakola götürmek istedi.

Bir daha bu işi yapmayacağını belirtip ekiplere söz veren dilenci kadın, zabıtayı ikna edemeyince bu sefer de helaye gitmek istediğini söyledi. Israrla tuvalete gitmek isteyen dilenciye görevli zabıta memurları izin vermeyince ilginç diyaloglar yaşandı.

Yaşlı kadın çok direndi, her yolu denedi ama kurtulamadı - Resim : 1

Yaşlı kadının üzerinde bulunan paraları gizlemek için tuvalete girmek istediğini belirten zabıtalar, kadının üzerinde yaptıkları aramada dilencilikle kazandığı düşünülen yarım altın ve bin 500 liraya el koydu. Dilenci kadın zabıta karakoluna götürülüp kayıt için imzası alındı.

KAYSERİ'DE DE BİR KADIN BÖYLE YAKALANDIKayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, evinden getirdiği yiyecekleri çöp konteynerinden toplamış gibi yapıp, duygu istismarında bulunduğu iddia edilen dilenciye müdahale etti. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, farklı bir ilden gelerek evinden poşetle getirdiği yiyecekleri, çöp konteynerlerinin içinden toplamış gibi davranıp, yanında bulunan çocuğu ile dilenen kadını bölgeden uzaklaştırdı.

Yaşlı kadın çok direndi, her yolu denedi ama kurtulamadı - Resim : 3

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, çöp konteynerlerinden çocuğu ile yiyecek topladığı görüntüsü vererek duygu istismarında bulunan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kayacık, çöpten yiyecek toplama görüntülerinin gerçekle ilgilisi olmadığını, bunu yapan kişilerin asıl amacının marketten çıkan veya yoldan geçen insanlardan para almak olduğunu ifade etti.

Bu gibi durumlardaki insanlara para verilmemesi uyarısında bulunan Kayacık, ihtiyaç sahiplerine valilik, belediye, kaymakamlık ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerekli yardımların yapıldığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Bursa zabıta ekipleri