Yangın bölgesinde av yasağı kararı! Bakan Pakdemirli duyurdu

Yangın bölgesinde av yasağı kararı! Bakan Pakdemirli duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Burdur'un Bucak ilçesindeki orman yangını dahil olmak üzere tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, Antalya ve Muğla'da zarar gören devlet av yeri bölgelerinde 2021 ve 2022 yılı için av yasağı kararı alındığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. 

Bakan Pakdemirli, "Büyük yangınlardan dolayı tüm ülke teyakkuz halindeydi. Bu teyakkuz halinden hayatın normal akışına geçiyor olmamız lazım" dedi.

Burdur'un Bucak ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını belirten Bakan Pakdemirli, "Afette aziz milletimizle ormanlarımız için tek yürek olduk. Tüm yangınları kontrol altına aldık" diye konuştu. Pakdemirli, Antalya ve Muğla'da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 yılında av döneminde ava kapatılması kararını aldıklarını açıkladı.

"METEOROLOJİK RİSK DEVAM EDİYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sinop, Kastamonu, Bartın'da yarın ve cumartesi ağır yağışın olacağını ve meteorolojik riskin devam ettiğini duyurdu.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ'NİN İKİNCİ ÜNİTESİ DE DEVREDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Yeniköy Termik Santraliyle ilgili, "Bu sabah 06.42 itibarıyla ikinci üniteyi de devreye aldık. Santral tam kapasite çalışmaya başladı" dedi.

Kaynak: AA

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Burdur Bucak ilçesi orman yangını Antalya muğla