Yabancı misyonlardan Çağlayan Adliyesi'ne yapılan terör saldırısına kınama

Terör saldırısı DHKP-C İstanbul
Yabancı misyonlardan Çağlayan Adliyesi'ne yapılan terör saldırısına kınama

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili kınama mesajı yayınlayarak, "Avrupa Birliği terörle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Varhelyi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Çağlayan adliyesi önünde bugün gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Avrupa Birliği terörle mücadelede Türkiye'nin yanındadır. Yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

YABANCI MİSYONLARDAN KINAMA MESAJLARI

Türkiye'deki yabancı misyonlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açılmasına ilişkin kınama mesajları yayımladı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısını ve terörün her türlüsünü şiddetle kınadığını vurgulayarak, hayatını kaybeden vatandaşın ailesine başsağlığı, yaralanan polis memurlarına ve vatandaşlara acil şifa diledi.

 

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, X'te yaptığı paylaşımda terör saldırısını şiddetle kınadıklarına dikkati çekerek, hayatını kaybeden vatandaş için taziyelerini ilettiklerini ve yaralılara ise acil şifalar dilediklerini belirtti.