Wikipedia ne zaman açılacak? Adalet Bakanı Gül yanıtladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklanınca Wikipedia açılacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklanınca Wikipedia açılacaktır" dedi. 

WIKIPEDIA NE ZAMAN AÇILACAK? GEREKÇELİ KARAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Şimdi akıllardaki soru şu: Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararını ne zaman açıklar?  

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı yazma süre sınırıyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat bizzat Anayasa Mahkemesi'nin ceza veya hukuk mahkemelerinin gerekçeli karar yazma süre sınırına ilişkin bazı kararları bulunuyor. Bu kararlarda hukuk veya ceza mahkemelerinin verdikleri tüm kararları gerekçeli olarak yazmaları gerektiği belirtilirken, gerekçeli kararlar eğer detaylı bir çalışma gerektiriyorsa en geç 1 ay içerisinde tamamlanması ve açıklanması gerektiği belirtiliyor.

AYM'nin Wikipedia konusundaki kararı 26 Aralık 2019 tarihinde açıklandı. Yani kararın üzerinden geçen gün sayısı 15. 1 aylık sürenin dolmasına ise 15 gün daha var. Yani eğer AYM'nin hukuk ve ceza mahkemelerine ilişkin gerekçeli karar yazma süreleriyle ilgili verdiği hükümler kendi kararları için de geçerliyse bu durumda en geç 25 Aralık 2019 tarihine kadar gerekçeli kararın yazılıp açıklanması gerekiyor. Bu durumda Wikipedia'nın açılma tarihi en geç 25 Aralık 2019 olacak. Fakat Ankara kulislerine göre gerekçeli kararın önümüzdeki hafta içerisinde açıklanma ihtimali yüksek.

 "DOĞU AKDENİZ'DE TÜM ADIMLARI ATTIK"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Doğu Akdeniz'de uluslararası hukukun gerektirdiği tüm adımları attık. Türkiye, tarih boyunca hukuk dışı hiçbir yola tevessül etmemiştir." dedi.

"598 BİN 572 KİŞİ HAFTA SONU NOTERDE İŞLEM YAPTI"

Nöbetçi noterlik uygulamasıyla ilgili Gül, "9 ayda 598 bin 572 kişi hafta sonu noterde işlem yaptı." diye konuştu.

"2019'DA AİHM'DE ÜLKEMİZE İLİŞKİN 732 DOSYA KAPATILMIŞTIR"

Adalet Bakanı Gül, "AİHM nezdinde Türkiye'deki ihlallere yönelik 2019'da, bir önceki yıla kıyasla ihlal kararı sayısı 140'tan 96'ya gerilemiştir." dedi.

Gül, "2019'da AİHM'de ülkemize ilişkin 732 dosya kapatılmıştır. Görülen dosya sayısı ise tüm zamanların en düşük miktarı olan 680'e gerilemiştir." ifadelerini kullandı.

"272 FETÖ DAVASI TAMAMLANDI"

FETÖ ile mücadele konusunda Bakan Gül, "289 fiili darbe davasının 272'sinin tamamlandığını, 17 davanın şu an derdest olduğunu ifade etmek isterim." diye konuştu.

Gül, "2019'da iş hukuku alanında 391 bin uyuşmazlık arabulucuya gitmiş, 230 bini anlaşmayla sonuçlanmış. Bu, 400 mahkemenin 1 yılda bakacağı iş demek." ifadelerini kullandı.

"YARGI, SADECE HUKUKUN EMRİ ALTINDADIR"

Adalet Bakanı Gül, "Yargı hiçbir yerden ve kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer Anayasa'dır ve kanunlardır. Yargı, sadece hukukun emri altındadır." dedi.

"AİLE İÇİ VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET BÜROSU'NUN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILDI"

Gül, "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu'nun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için tüm çalışmalar yapıldı. Bu konuda elbette yargı sonuçtur, olan hadiseyi cezalandırır ama ortak dileğimiz o kişi bu şiddete maruz kalmadan, yaralanmadan, saldırı yapılmadan bu işlerin önlenmesi." diye konuştu. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül anayasa mahkemesi Wikipedia