Vergi usül kanununa muhalefetten 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Vergide usulsüzlük yaptığı iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Kıvanç Tatlıtuğ, bu sabah hâkim karşısına çıktı. Oyuncu, davaya konu olan dönemde çalıştığı mali müşaviri suçladı. Dava, şubat ayına ertelendi.

Kıvanç Tatlıtuğ, bugün hâkim karşısındaydı. 

Vergi müfettişlerinin 2017'de bağımsız manken ve modellerin faaliyeti kapsamında yaptıkları denetimlerde Kıvanç Tatlıtuğ'un adına 2012-2013 yılları arasında satışa dayanmayan sahte faturalar düzenlendiği tespit edildi. Bunun üzerine Tatlıtuğ hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, vergi usül kanuna muhalefet suçundan Tatlıtuğ hakkında 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.  

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kıvanç Tatlıtuğ avukatıyla katılırken, İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nı kurum avukatı temsil etti.

MALİ MÜŞAVİRİNİ SUÇLADI

30 bin TL aylık geliri olduğunu beyan eden oyuncu, sanık sandalyesinde olmasının sebebinin mali müşaviri olduğunu belirtti: "Mali müşavirim zamanında her ay bana profesyonel hizmet karşılığında fatura kesti. Kendisine banka yoluyla, resmi olarak şu an yargılanmakta olduğunum faturaların miktarının çok üzerinde ödeme yaptım. Gelir defterime bu ödemeleri işlememiştir. Kendisinden de dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldum." 

"HEM BEN HEM DEVLET MAĞDUR OLDU"

Denetime kadar müşavirinin yaptığı usulsüz işlemlerden haberi olmadığını iddia eden Kıvanç Tatlıtuğ, "Adı Erdal Doğan'dır. Denetlemeye kadar kendisi normal bir hayat yaşıyordu. Bu olay ortaya çıkınca kaçtı. Nerede olduğunu bilmiyorum. Hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim gibi arkadaşlarımı da bu şekilde mağdur etti. Hem ben hem devletim bu nedenle mağdur olduk" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Tatlıtuğ, beraatını istedi. Bunun üzerine hâkim, sanığa ceza alması durumunda cezanın ertelenmesini isteyip istemediğini sordu. Tatlıtuğ'un avukatı, "Ertelenmesini istemiyoruz çünkü suçsuz olduğumuza inanıyoruz. Erdal Doğan isimli şahıs, müvekkilim gibi Çağla Şıkel'i de mağdur etmiştir. Kendisi de yargılanmış, beraat etmiştir. Ayrıca devletimiz yapılandırma kanunu çıkarmıştır. Müvekkilim bundan yararlandı ve 900 bin lira vergi ödedi," diyerek hazinenin zararının giderildiğini savundu. 

DAVA, ŞUBAT AYINA ERTELENDİ

Kurum avukatıysa sanığın suç işlediğini, sahte faturalarla KDV indiriminden faydalandığını belirtip cezalandırılması konusundaki talebini yineledi.

Mahkeme, Erdal Doğan hakkında yürütülen ceza soruşturması veya kovuşturması olup olmadığının araştırılması için davayı Şubat ayına erteledi.  

Kıvanç Tatlıtuğ mahkeme dava