Ve çöp evde bulunan çocuğun babası konuştu!

Gündem haberleri Bursa

Bursa’da çöp evde bulunan C. M. A.'nın babası Ufuk Çelikkol konuştu. Baba Ufuk Çelikkol, çocuğuna sonuna kadar sahip çıkacağını, teyze Kamuran Pınar Acar'dan şikayetçi olacağını söyledi. Öte yandan, çocuğun sağlık durumuna ilişkin de yeni bir açıklama geldi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından çöp evde tutulan C. M. A. baygın halde bulunmuştu. Teyze Pınar Acar tutuklanırken, 9 yaşındaki çocuk ise Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sevk edilmişti. Haberleri görünce baba Ufuk Çelikkol, resmi kurumlara başvurdu. İstanbul'da yaşayan ayakkabı imalatçısı baba Ufuk Çelikkol yaptığı açıklamada çocuğuna sahip çıkacağını belirterek, teyze Kamuran Pınar Acar'dan şikayetçi olacağını ifade etti.

Ufuk Çelikkol, "Televizyonda görünce şüphelenip adli süreci başlattım. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na DNA testinin yapılması için suç duyurusunda bulundum. Şu an inceleme aşamasında. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na evrak gidecek. DNA testi çıktıktan sonra çocuğa her türlü sahip çıkacağım. Maddi manevi ne gerekiyorsa sonuna kadar sahip çıkacağım. Annesi çocuğun babasını sorunca kekeledi. Oradan yola çıktım. Ben ayakkabı imalatçısıyım. Eski eşimle 2009 yılında tanışıp 2010’da evlendik. Boşandığımızda hamileydi. DNA örnekleri çıktıktan sonra teyzesinden şikayetçi olacağım. Hem vicdanen böyle bir şeyin yapılması doğru değil. Çocuğa şiddet gösterdiğine eminim. Bedeninde eziklik veya dayak var mı diye adli tıp raporu da isteyeceğim. Ben buradan devletime sesleniyorum. Her türlü sahip çıkacağım. Benim hiçbir suçum yok. O çocuğun benim olduğunu bilsem bu işin peşini bırakmaz dünyayı ayağı kaldırırdım” dedi.

"BOŞANDIĞIMDA 2012'YDİ, ÇOCUĞUM 2013'TE DOĞDU"

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan C.M.A.'nın Antalya'da oturan annesi Yasemin A., eski eşi Ufuk Çelikol hakkında konuştu. Çelikol'un "Annesi benden boşandığında, hamile olmadığını, bebeği düşürdüğünü söylemişti. Çocuğun benim olduğuna inanıyorum, sonuna kadar mücadele edeceğim" açıklamasına cevap veren Yasemin A., şöyle dedi: "Onun matematiği kötüdür. Ondan şiddete uğrayıp, devlet korumasına alındığımda yıl 2011'di. Boşandığımda ise 2012. Ve benim çocuğum 2013'te doğdu. Üstelik benim oğlum hastanede yatıp, iyileşmeye çalışırken; böyle magazinsel haberler peşinde koşan herkesi kınıyorum."

CEM YARIM KİLO ALDI, KAN DEĞERLERİ DÜZELDİ

​Öte yandan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, 5 gündür tedavi gören C.M.A.'nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Çete, "Yakın bir takiple psikiyatrik tedavisi de devam ediyor. Buraya geldiğinde tekerlekli sandalyedeydi. Kan elektrolitlerinde bozukluklar ve ciddi kas kaybı vardı. Onlarla ilgili olumlu yönlerde düzelmeler var. Şu anda elektrolit bozukluğu yok, kan değerlerinin hepsi düzeldi. Yatışından beri toplam 500 gram kadar kilo alımı var. Artık desteksiz olarak tek başına, kısa süreli mesafeler de olsa yürümeye başladı. Bunlar oldukça olumlu gelişmeler. Şu an her şey yolunda gidiyor" dedi.

Hem fiziksel hem biyokimyasal hem de psikolojik açıdan tedavi sürecinin sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Çete, "Elektrolit dediğimiz aslında sodyum, fosfat, kalsiyum gibi minareller. Beslenme bozukluğu olan çocuklarda bu elektrolit anormallikleri sık görüyoruz. Geldiğinde hem fosfatında hem de kalsiyumunda ciddi sorunlar vardı. Bunlar hepsi normal düzeye ulaştı" diye konuştu.

 

 

Kaynak: İHA

Bursa Çöp ev Gündem haberleri