Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlar 'risk grubunda değilsiniz' mesajı ile karşılaştı

Sağlık Bakanlığı
Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlar 'risk grubunda değilsiniz' mesajı ile karşılaştı

Grip aşısı olacakların listesi e-Nabız'da yer aldı ancak aşı kapsamında olmadığını gören, özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşlar duruma isyan etti. 

Grip aşısının kimlere yapılıp yapılmayacağı muamması e-Nabız sistemindeki liste ile son buldu. e-Nabız'a girip bu alanda sorgulama yapan vatandaşlar aşıyı alıp alamayacağını görebiliyor. 

Sistemde yüksek risk grubunda olmadıkları belirtilen ancak birçok kronik hastalığı bulunan vatandaşlar ise karşılaştıkları mesaja tepki gösterdi. 

Haber Global'e konuşan bir vatandaş, 2 yıl kemoterapi (ilaç) ve radyoterapi (ışın tedavisi) gördüğünü, bu nedenle kronik rahatsızlık sahibi olarak görüldüğünü belirterek, aşı için sorgulama yaptığında ise aşağıdaki mesaj ile karşılaştığını söyledi:

Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlar 'risk grubunda değilsiniz' mesajı ile karşılaştı - Resim : 2

Sosyal medyada da, yaşı ileri olan ve birçok hastalığı bulunan kişilerin de bu mesaj ile karşılaştıkları, aşı için yüksek risk grubunda görülmedikleri ifade edildi. 

Bir paylaşımda, 83 yaşındaki anneannesinin durumunu aktaran kullanıcı, anneannesinde şeker hastalığı, epilepsi hastalığı, nefes darlığı hastalıkları olduğunu belirterek, grip aşısı için 1. öncelikli risk grubunda olmamasına tepki gösterdi. 

Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlar 'risk grubunda değilsiniz' mesajı ile karşılaştı - Resim : 3

ASTIM HASTASI, 50 YAŞINDAKİ SAĞLIK ÇALIŞANI DA 'RİSK GRUBUNDA GÖRÜLMEDİ' MESAJI PAYLAŞTI

50 yaşında astım hastası olan bir sağlık çalışanı da, risk grubunda olmadığını gösteren mesaj aldığını paylaşarak duruma tepki gösterdi. 

Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlar 'risk grubunda değilsiniz' mesajı ile karşılaştı - Resim : 4

Yine bir başka kullanıcı da koah hastalığı bulunan yakınının bu mesajı aldığını belirterek tepkisini dile getirdi. 

Vatandaşlardan grip aşısı tepkisi! Kronik hastalığı olanlar 'risk grubunda değilsiniz' mesajı ile karşılaştı - Resim : 5

Kaynak: Haber Global TV

grip aşısı e nabız