Van'daki çığ felaketinin 2. yılı

Gündem haberleri Van
Van'daki çığ felaketinin 2. yılı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentte 4 ve 5 Şubat 2020'de yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden 42 kişiye rahmet diledi.

Vali Bilmez, yayımladığı mesajda, Van-Bahçesaray kara yolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ndeki çığ felaketinde aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 42 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Çığ felaketinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acıların tazeliğini koruduğunu belirten Bilmez, şunları kaydetti:

"Acılar paylaştıkça azalır anlayışıyla, yaşanan bu elim olayın ardından devlet ve millet olarak kenetlenip, yaraların sarılabilmesi için bütün imkanlar seferber edilmiştir. Bu bölgede sık sık yaşanan ve 2020 yılında ağır sonuçları olan çığın bölgemizin kaderi olduğunu biliyoruz. Orta ve uzun vadede kalıcı önlemlerin alınması için her türlü çalışma yapılmıştır. Benzer acıların bir daha yaşanmaması için vatandaşlarımızın da bu bölgede gerekli hassasiyeti göstermeleri ve resmi kurumlardan yapılan uyarıları dikkate almaları büyük önem arz etmektedir. Bu acı olayın 2. yılı vesilesiyle, başta çığ şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Ruhları şad olsun."

Kaynak: AA

Van çığ felaketi Mehmet Emin Bilmez