Van Gölü'nde iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Van'daki kayıp tekneyle ilgili yapılan arama tarama çalışmalarında, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

27 Haziran günü Van Gölü’nde batan tekneden şu ana kadar 11 göçmenin cesedine ulaşıldı. 

OLAY

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle 27 Haziran'da Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama çalışması başlatılmıştı. 

Yürütülen soruşturma kapsamda gözaltına alınan, aralarında tekneden yüzerek kıyıya çıkan Medeni Akbaş'ın da bulunduğu 6 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye gönderilmiş, savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden 4'ü tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Hakimlik, Medeni Akbaş ve 2 şüphelinin tutuklanmasına, birinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Valilikten yapılan açıklamada, 27 Haziran saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü'ne açılan kişilerden uzun süre haber alınamaması üzerine kayıp ihbarında bulunulduğu, basında çıkan 'battığı değerlendirilen tekneye ulaşıldığı' yönündeki haberlerin asılsız olduğu duyurulmuştu. 

son dakika son dakika haber Van Gölü