Valilikten Ceylanpınar'da hastanenin kapatıldığı iddiasını yalanlama

Valilikten Ceylanpınar'da hastanenin kapatıldığı iddiasını yalanlama

Şanlıurfa Valiliği, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nin hizmete kapatıldığı iddiasını yalanladı. Valilik "Hastanemiz yeterli sayıdaki uzman doktor ve sağlık personeli ile kesintisiz bir şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nin kapatılarak, sağlık hizmetlerine sahra hastanesinde devam edildiğine ilişkin haberlere yer verildiği anımsatıldı.

Basında yer alan söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, "Ceylanpınar Devlet Hastanemiz yeterli sayıdaki uzman doktor ve sağlık personeli ile kesintisiz bir şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

HASTANENİN KAPATILDIĞI İDDİASI

Fırat'ın doğusunda Tel Abyad ve Resulayn'da başlayan Barış Pınarı Harekatı 7'nci gününde devam ederken, Suriye topraklarından atılan havan mermilerinden biri de geçtiğimiz günlerde düştüğü Ceylanpınar Devlet Hastanesinin bahçesine düşmüştü. Maddi hasarın yaşandığı olayda acil servis ve hastanenin bir bölümü zarar gördüğü iddia edilmişti. Bu olayın ardından hastanenin kapatılmasına karar verildiği iddia edilmişti.

Şanlıurfa Valiliği Ceylanpınar