Uzmanlar o 8 alışkanlığa 'sakın' diyor! Sağlığına biraz da olsa değer verenler bu alışkanlıkları hemen bırakıyor
So yıllarda yaygınlaşan sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile birlikte uzmanlar tarafından bırakılması gereken sağlıksız alışkanlıklar da açıklanıyor. Hayat kalitesini adeta yerle bir eden bu alışkanlıkları ise hemen bırakmak gerekiyor.
Son yıllarda giderek yaygınlaşan sağlıklı yaşam alışkanlıklarının popüler hale gelmesi ile birlikte uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar da ön plana çıkmaya başladı. Daha sağlıklı bir hayat ve daha yüksek hayat kalitesi için belirli alışkanlıkların tekrarlanması gerekiyor.
Bunun yanı sıra ayrıca bazı alışkanlıklarımız da hayat kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Uzmanlar tarafından açıklanan bu zararlı alışkanlıkları bırakarak daha sağlıklı ve mutlu bir hayata adım atabilirsiniz. İşte hayat kalitesini düşüren zararlı alışkanlıklar:
YAŞAM HABERLERİ
SAĞLIK HABERLERİ
Sabah aç karnına kahve içmek: Sabahları aç karnına içlen kahve vücudun dehidrasyona uğrayarak daha fazla su kaybetmesine neden oluyor: Aynı zamanda mide yanmasına da yol açabileceği için sabahları aç karnına kahve içilmesi uzmanların uyardığı bir durum. Dehidrasyonun önüne geçmek için ise kahve içmeden önce en az 4 barda su içmiş olmak gerekiyor.
Güne telefonla başlamak: Biz uyurken çevremizde ve hayatımızda bazı gelişmeler yaşanmış olabilir, bu nedenle uyandığımızda hızlı bir şekilde telefonlarımızı kontrol ederiz. Ancak sabah ilk olarak telefon ekranına bakarak mavi ışığa maruz kalmak stresi tetikleyerek ruh halinde dengesizliğe neden oluyor. Bunun yerine ilk olarak biraz hareket etmek gerekiyor.
Ağızdan nefes alma: Burnumuzda havadaki bakterilerin vücudumuza girmesini engelleyen kıllar ve mukus yapısı bulunur. Ancak bu yapı ağzımızda olmadığından ağızdan aldığımız nefeste bakterilerin vücudumuza girme riski yükselir. Bu da hastalılara davetiye çıkarır. Aynı zamanda ağızdan alınan nefes horlama ve uyku apnesi gibi şikayetlerin ortaya çıkmasına da neden olabiliyor. Bilinçli şekilde burundan nefes almak gerekiyor.