Uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen araçlarla ilgili 'trafik belgesi' ve 'tescil plakası' düzenlemesi

Uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen araçlarla ilgili 'trafik belgesi' ve 'tescil plakası' düzenlemesi

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen araçlara, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, tescil kaydı olup olmadığına bakılmaksızın trafik belgesi ve tescil plakası verilebilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında 'Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' başlığında önemli bir düzenleme yayımlandı. 

UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA ELE GEÇİRİLEN ARAÇLARA EMNİYET TARAFINDAN TRAFİK KAYDI YAPILABİLECEK

Mevcut yönetmeliğin 50. maddesinden sonra gelmek üzere eklenen ek 1. maddeye göre, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna karıştığı gerekçesiyle el konulan araçların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kolluk kuvvetlerinin geçici kullanımına bırakılması durumunda, Türkiye veya yabancı bir ülkedeki tescil kaydı olup olmadığına bakılmaksızın, herhangi başka bir belge de aranmadan, bu araçlara Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilebileceği yönünde düzenlemeye gidildi.

UYGULAMA İÇİŞLERİ'NDE

Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin detayların İçişleri Bakanlığı tarafından belirleneceği de düzenlemede yer aldı.

İşte Resmi Gazete'denin bugünkü sayısında yer alan o düzenleme;

MADDE 1 – 31/1/2018 tarihli ve 30318 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmeliğe 50 nci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek 1 inci madde eklenmiştir.

"Kolluk kuvvetlerinin geçici kullanımına bırakılan araçlara ilişkin işlemler

EK MADDE 1 – (1) Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna karıştığından bahisle elkonulan araçların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının geçici kullanımına bırakılması durumunda; ülkemizde veya yabancı bir ülkede tescil kaydı olup olmadığına bakılmaksızın ve başka bir belge aranmadan bu araçlara Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca belirlenir."

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı birlikte yürütür.

Resmi Gazete