Uyarılar peş peşe gelmişti! İstanbul'da yine aynı manzara! Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü araçlar mahsur kaldı

Gündem haberleri İstanbul son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü

İstanbul’da günlerdir etkili olması beklenen sağanak yağış sabahın erken saatlerinden itibaren kent genelinde etkisini göstermeye başladı. Yollar göle döndü, araçlar mahsur kaldı. Alibeyköy'de ise yol çöktü. Esenyurt'ta da bir çocuk akıntıya kapıldı.

İstanbul’da günlerdir etkili olması beklenen sağanak yağış sabahın erken saatlerinden itibaren kent genelinde etkisini göstermeye başladı.

Özellikle Avrupa Yakası'nda gök gürültülerinin eşlik ettiği sağanak nedeniyle yollarda çökme, su baskınları yaşandı. 

Uyarılar peş peşe gelmişti! İstanbul'da yine aynı manzara! Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü araçlar mahsur kaldı - Resim : 2

ESENYURT'TA YİNE SU BASKINI

Esenyurt'ta ise her şiddetli yağışın ardından oluşan görüntü değişmedi. Yağış nedeniyle yolların göle döndüğü Esenyurt'ta bazı evleri su bastı.

Pınar Mahallesi’nde dereye dönen yokuşta, 1'i çocuk 2 kişi yolun karşısına geçmeye çalışırken, akıntıya kapıldı. Akıntıya kapılan çocuk bir süre sürüklendikten sonra park halindeki otomobile tutundu. Bir binanın altında bekleyen kişi ise çocuğu koşarak yakaladı. 

Yine aynı yerde yolun karşısına geçmeye çalışan kadın da sel sularına kapıldı. Yere düşen kadın, arabaya tutununca vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

YOL ÇÖKTÜ

Alibeyköy Vardar Bulvarı'nda ilerleyen İETT otobüsünün geçişi sırasında sağanağın etkisiyle yolda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle otobüsün ön lastikleri çukura düştü.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri bölgede onarım çalışması başlatırken, cadde trafiğe kapatıldı.

Uyarılar peş peşe gelmişti! İstanbul'da yine aynı manzara! Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü araçlar mahsur kaldı - Resim : 5

VALİ YERLİKAYA ESENYURT PINAR MAHALLESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Esenyurt Pınar Mahallesi'nde yağışın ardından sel ve su baskını yaşandı. Bodrum katlardaki ev ve iş yerlerini su bastı. Otomobiller yollarda kaldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan yetkililerden bilgi aldı. Vali Yerlikaya ve beraberindekiler Pınar Mahallesi'nde selden etkilenen sokakları teker teker gezerek ev sahipleri ile bir araya geldi. Vali Yerlikaya Haramidere'nin çevresinde de incelemede bulundu.

Uyarılar peş peşe gelmişti! İstanbul'da yine aynı manzara! Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü araçlar mahsur kaldı - Resim : 7

Uyarılar peş peşe gelmişti! İstanbul'da yine aynı manzara! Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü araçlar mahsur kaldı - Resim : 8

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul hava durumu meteoroloji Gündem haberleri Hafta sonu hava nasıl olacak? yağmur var mı yarın yağmur yağacak mı İstanbulda hava durumu Ankarada hava durumu kar yağışı