Utanç tablosu: Temmuz ayında 28 kadın, erkekler tarafından katledildi

Kadın cinayetleri kadın cinayeti Gündem haberleri
Utanç tablosu: Temmuz ayında 28 kadın, erkekler tarafından katledildi

Kadın cinayetleri, Türkiye'nin önde gelen problemleri arasında yer almaya devam ediyor. Öyle ki sadece geçtiğimiz ay (temmuz) 28 kadın, erkek vahşetinin kurbanı oldu.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan alınan verilere göre, temmuz ayında 28 kadın, erkek eliyle katledildi.

Bu ölümlerden 6'sı kayıtlara 'şüpheli' olarak geçti.

Öldürülen kadınlardan 12'si evli, 7'si bekar, 4'ü boşanmıştı. 1 kadın dini nikah adı altında birliktelik yaşıyordu, 4 kadının medeni hali ise bilinmiyor.

KATİLLER TANIDIK!

6 kadının katili bilinmezken, 5 kadın tanıdığı bir erkek tarafından, 1 kadın tanımadığı bir erkek tarafından, 12 kadın aile üyeleri tarafından, 2 kadın boşanma aşamasında veya ayrılma aşamasında olduğu erkek tarafından, 2 kadın ise birliktelik yaşadığı erkek tarafından hayattan koparıldı.

KATİLLER EN ÇOK ATEŞLİ SİLAH KULLANDI

15 kadın ateşli bir silah ile, 5 kadın kesici alet ile katledildi. 2 kadın yüksekten düştü, 3 kadın boğularak öldürüldü. 3 kadının nasıl katledildiği ise bilinmiyor.

SENE BAŞINDAN BU YANA 249 KADIN KATLEDİLDİ

1 0cak 2024-31 Temmuz 2024 tarihleri arasındaysa tam 249 kadın, erkek vahşetinin kurbanı oldu. Bu kadınların 92'si aile üyelerince, 39'u ayrılık aşamasında olduğu erkeklerce, 28'i ilişkide olduğu erkeklerce, 5'i kızının, kardeşinin veya annesinin bağlantılı olduğu erkeklerce, 3'ü tanımadığı erkeklerce, 31'i tanıdığı erkeklerce katledildi. 48 kadının ölümü kayıtlara şüpheli olarak geçti. 3 kadının katilinin kimliği belirlenemedi.