Unutulan 'Madrid' hikayesi, Nuri Şahin'in anıtını dikeceklerdi

Arda Güler Real Madrid Transfer transfer haberleri Fenerbahçe
Unutulan 'Madrid' hikayesi, Nuri Şahin'in anıtını dikeceklerdi

Arda Güler'in Real Madrid'e transferi, Nuri Şahin'in 2011'deki yolculuğunu akıllara getirdi. Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olduğu dönem, Şahin'in memleketi 'Meryemkaşı Köyü'ne futbolcunun anıtı dikilecek, bir sokağa da ismi verilecekti ancak bu hayal hiçbir zaman gerçekleşmedi...

Türkiye son günlerde, Fenerbahçeli futbolcu Arda Güler'in dünya devlerinden Real Madrid'e transferini konuşuyor. Fenerbahçe'nin 2 yıl önce Gençlerbirliği altyapısından 2.5 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Arda Güler, 20+10 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Madrid ekibine imza atarken, neredeyse günün her saatinde genç futbolcu ile ilgili haberler medyada yer almaya başladı.

Unutulan 'Madrid' hikayesi, Nuri Şahin'in anıtını dikeceklerdi - Resim : 1
Arda Güler (18) Real Madrid formasını giyecek 3.Türk oyuncu olacak.

RONALDO OLUR MU !

Arda Güler için "Ronaldo ve Messi" kıyaslamaları bile yapılırken, 'sükseli' bu transferin bir benzeri ise  2011 yılında halihazırda Antalyaspor Teknik Direktörlüğü görevini yürüten Nuri Şahin'in Madrid ekibine transferi sırasında yaşanmıştı.

Unutulan 'Madrid' hikayesi, Nuri Şahin'in anıtını dikeceklerdi - Resim : 2
Nuri Şahin, Real Madrid forması giydiği dönem beklentileri karşılayamamıştı. 

ANIT DİKİLECEK YARDIM GELECEKTİ 

Öyle ki, Nuri Şahin, Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olduğu dönem, futbolcunun memleketi olan Kırşehir'in Kaman ilçesi Meryemkaşı Köyü'nde anıtı dikileceği ve bir sokağa da isminin verileceği gündeme geliyor, köy ahalisi büyük bir gurur yaşıyordu. O dönem 110 haneli Meryemkaşı Köyü’nün neredeyse tamamı Şahin gibi Almancı olarak bilinirken, o dönem köyde muhtarlık yapan Kuddusi İlbey tek isteklerini Şahin'in heykelini dikmek ve Milli futbolcunun da köye yardım etmesi olarak dile getiriyordu.

Unutulan 'Madrid' hikayesi, Nuri Şahin'in anıtını dikeceklerdi - Resim : 3
Kırşehir Kaman'a bağlı Meryemkaşı Almancı gurbetçilerin yaşadığı köy olarak biliniyor. 

FORMA VE AYAKKABILAR NURİ'DEN

Şahin'in Real Madri'e transfer olduğu sene, Ankara’da yaşayan kuzeni Kadir Şahin ise Meryemkaşı Köyü Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen halı saha turnuvalarında ayakkabı ve formaların Nuri Şahin tarafından alındığını dile getiriyor, "Meryemkaşı köylüleri olarak Ankara’da derneğimiz var. Sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Halı saha turnuvaları düzenliyoruz. Turnuvaya katılan herkesin bütün forma, ayakkabı ve eşofmanlarını ikişer takım halinde Nuri alır" diyordu.

UNUTULUP GİTTİ

Ancak aradan geçen 12 yılda Meryemkaşı Köyüne ne anıt dikildi, ne de bir sokağa Nuri Şahin'in adı verildi. 2011'de Kaman ve Meryemkaşı'nda herkesi heyecanlandıran anıt projesi unutulup gitmişti. Dahası Türkiye'de, tıpkı bugün gibi ses getiren transferin ardından Şahin'in Real Madrid'deki performansı beklentilerin altında kalmıştı. Şahin, kulüpteki ilk sezonunda La Liga şampiyonluğu yaşasa da sakatlığı sebebiyle fazla forma şansı bulamamıştı. Şahin, o dönem  teknik direktör José Mourinho tarafında 4 La Liga, 2 Kral Kupası, 4 de UEFA Şampiyonlar Ligi maçı olmak üzere 10 maçta oynatılırken, bu maçlarda 2 gol atıp, 1 asist yapmış,  sonrasında Liverpool'un yolunu tutmuştu.

HAYALLER GERİDE KALDI 

Aradan geçen 12 yılın ardından Arda Güler transferiyle gündeme gelen Meryemkaşı Köyü'ne anıt projesini sorduğumuz Köy Muhtarı Murat Er, "Nuri Şahin'in anıtı dikilmediği gibi herhangi bir sokağımıza ismi de verilmedi. Nuri Şahin, Real Madrid'e transfer olduktan sonra bir kez bile köyümüze ziyarete gelmedi. O zamanlar heyecanlanmıştık ama söylenenler, hayaller geride kaldı" dedi.

Unutulan 'Madrid' hikayesi, Nuri Şahin'in anıtını dikeceklerdi - Resim : 4
Meryemkaşı Köyü'nde Nuri Şahin'in adı bir sokağa verilecekti ancak olmadı. 

SOKAĞA ADI VERİLMEDİ 

Meryemkaşı Köyü Derneği Abdullah Eroğlu da Nuri Şahin'in Real Madrid'e transferinde gündeme gelen anıt dikilmesi projesinin gerçekleşmediğini belirtirken, "Herkes çok mutlu olmuş ve heyecanlanmıştı ancak köyümüze Nuri'nin anıtı dikilmediği gibi, bir sokağa adı da verilmedi" diye konuştu.

ALTINTOP DA FORMAYI GİYDİ 

Öte yandan Nuri Şahin gibi Real Madrid'e transfer olan bir diğer Milli futbolcu ise Hamit Altıntop olmuştu. 2011-2012 sezonunda Almanya temsilcisi Bayern Munih’ten Real Madrid’e bedelsiz transfer olan Hamit Altıntop, 12 maçta görev alıp, bir gol kaydetmişti.

mert.inan@haberglobal.com.tr  

Kaynak: Web Özel

Arda Güler Real Madrid Nuri Şahin fenerbahçe transfer transfer haberleri