Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı!

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı!

Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini kazanan Neslican Tay, dün akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü isimler, futbol kulüpleri ve siyasiler de Neslican Tay'ın vefatının ardından duygularını sosyal medyada dile getirdi.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Tay ile ilgili hastaneden bir açıklama yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz." 

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı! - Resim : 1

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: Mücadelen ve direncin hepimize örnek oldu; yaşama sevincin herkese umut verdi. Mekanın cennet olsun. 

TARKAN: Neslican Tay'ın "Saçlarınızı sevin, boyunuzu, kilonuzu sevin. Hatta benim için sol bacağınızı da sevin" sözlerini paylaşarak, "Bu ettiğin sözleri hiç unutmayacağım. Seni hiç unutmayacağım Neslican. Umuttun hepimize, ışıktın, sevgiydin kalbimize. Nur içinde yat güzel insan" dedi. 

CEM YILMAZ: Mekânın cennet olsun güzel kardeşim... Kısa ömrüne koca insanlığı sığdırdın. Gülen yüzünle hep bir melek olarak kalacaksın. Çok üzüldük, sen üzülme...

İBRAHİM KALIN: Gittin ama giderken güzellikler bıraktın, umut bıraktın, yaşama azmi bıraktın geride. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin.

DEMET EVGAR: Neslihan... Daha iyi bir yerde olduğunu biliyorum ama yine de, bu dünyadaki bedenim acı çekmeden edemiyor bu gidişe... Hep var ol... Olacağını biliyorum... Buradaki oyunu müthiş bir kavrayışla oynadın. Anlattın, kavrattın birçoklarına. Bir gün yine görüşmek üzere "güzel ruh". Hep "ışıldayan ruh"

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı! - Resim : 2

CEM ADRİAN : Bir gün tüm güzel ruhların bu sonsuz kainatın en güzel yerinde buluşacağına inananlardanım... Bu dünya senin kadar güzel değildi... Senin kadar güzel gülümsemiyor ve senin kadar umut dolu değildi... Daha güzel bir yerdesin. Ben eminim... Ve hepimizi duyduğunu, okuduğunu biliyorum. Öyle bir çizik attın ki kalplerimize... Rengarenk... Seni çok özleyeceğiz Neslican...

MAHSUN KIRMIZIGÜL: Hayatımıza büyük bir iz bırakıp gittin. Sen vicdanın, merhametin, direnmenin, insanlara umut olmanın sembolü oldun. Ah ulan yalan dünya; "Ölüm hep iyilerin kapısı çalacağına, şu hayata yakışmayanların kapısını çalsa ya!"

SILA: Yıldızlar sana iyi bakacak güzel çocuk. Biz de seni ve cesur kalmayı hiç unutmayacağız.

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı! - Resim : 3

DOĞA RUTKAY: Tek kelime konuşmak gelmiyor içimden... Mutsuzum. Büyük büyük kahramanlık alkışları da yapamayacağım, hafifletmeyecek çünkü büyük sözler bu yaşadığın haksızlığı. Ne denli güçlü bir mücadele verdiğini bilmek daha da dokunuyor insana. Çünkü yaşamalıydın sen. Hayatta olmalıydın. Gitmemeliydin. Çok perişanım çok üzgünüm.

CEYDA DÜVENCİ: Ve hayat her zorlukta kendinden vazgeçmeden mücadele etmektir... Kendini çok sevmek, sevmekten vazgeçmemektir. Saçmalayanlara inat dimdik durmaktır... Ve gerekiyorsa da yine dimdik veda etmektir hayata... İşte Neslican Tay kısacık ömründe bize bunları tekrar tekrar hatırlattı. Arkasında bıraktıklarını birleştirip belgesel yapmalı bence, dünyaya örnek olsun diye... Ve kendi sözleriyle ona veda etmek istedim "güzel uyu Neslican, mücadelen çok güzeldi"

SERENAY SARIKAYA: Güzel Nesli... Hepimize öyle duygular bırakıp gittin ki... Korkusuzluğun, cesaretin, inancın, mücadelen, yaşama sevincin ile hepimize inanılmaz bir örnek oldun, bize önceliklerimizi yeniden hatırlattın... Mücadelen çok ama çok güzeldi... Hep var olacaksın... Seni çok seviyorum...

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı! - Resim : 4

GONCA VUSLATERİ: Çok üzgünüm çok üzgünüm... hepimiz çok üzgünüz... Ailesine, sevenlerine sabır diliyorum... Yüreklerimizi iyileştirdin... Huzur verdin, ders verdin, yaşamın kıymetini anlattı. Bizim parçamızsın artık. Allah rahmet eylesin.

PASCAL NOUMA: Ben şanslıydım o lanet hastalığı yendim, sen maalesef dediğin gibi savaşarak kaybettin, aramızdan ayrıldın, kim bilir belki şu an şanslı olan sensin, rahat uyu.

GALATASARAY SK: Enerjisi, mücadele azmi ve kararlılığıyla kendisi gibi kanserle mücadele edenlere cesaret veren, tüm yaşadıklarına rağmen güler yüzüyle neşe saçan #NeslicanTay'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Azmin geri kalanlara umut olacak Neslican, huzur içinde uyu.

BEŞİKTAŞ JK: Mücadelen, umudun ve o güzel gülüşün hiç unutulmayacak... 

FENERBAHÇE SK: Milyonlara vazgeçmemeyi öğrettin, seni her zaman gülen yüzünle hatırlayacağız. Huzur içinde uyu...


İMAMOĞLU'NDAN AİLESİNE ZİYARET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Neslican Tay'ın anne ve babasını ziyaret ederek acılı aileye destek oldu. İmamoğlu,  "Dün hayata gözlerini yuman Sevgili Neslican Tay'ın anne ve babasını ziyaret ettik, acılarını paylaştık. Onun gülümseyen yüzüyle verdiği hayat mücadelesi artık hepimizin zihninde. Rize'de son yolculuğuna uğurlanacak Neslican kızımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı. 

HALUK LEVENT DE ZİYARETTE BULUNDU

Haluk Levent Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Neslican’ı ailesi ile birlikte Rize’ye uğurladık. Yarın öğle namazı ardından toprağa verilecek. Ahbap’lar ailenin yanında Rize’ye yolculuk yapıyorlar. Bugün Bandırma yarın Ankara konserlerim olduğundan katılamıyorum.  Onun anısını yaşatmak Haluk abisinin boynunun borcu olacak. Bugün Bandırma , yarın Ankara konserlerimi iptal edemiyorum. Şöyle bir karar aldım. Bu iki konserin gelirinden Neslican’a bir anıt mezar yaptıracağım. Kanser illeti ile savaşan tüm canlara örnek olsun onun mücadelesi. Ailesine de sözünü verdim. Siz de şahitsiniz!" dedi.

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı! - Resim : 5

NESLİHAN TAY'IN CENAZESİ YARIN DEFNEDİLECEK 

Neslican Tay'ın cenazesi 21 Eylül Pazar günü Rize'de merkez Sahil Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla yine merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'nde toprağa verilecek.

NESLİCAN TAY'IN CENAZESİ HASTANEDEN ALINDI 

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Tay'ın cenazesi hayatını kaybettiği hastaneden Rize'ye doğru yola çıktı. 

"NESLİHAN BACAĞININ YANINA GÖMÜLECEK"

Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, "Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican'ı dün gece kaybettik. Ama Neslican'ın bedenini kaybettik. Neslican'ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz" dedi.

Yazıcı, "Bu konuda Türkiye'deki bu hastalıkla mücadele eden bütün herkese vermiş olduğu umudu ayakta tutmak için Neslican'ın ruhunu yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. Bu konuda gerek sosyal medyadaki takipçi dostlarımız olsun, gerek buradaki arkadaşlarımız olsun gerek basında görevli arkadaşlarımız olsun, herkesin elinden geleni yapacağını biliyoruz. Neslican'ın bize bırakmış olduğu mücadelenin mirasını yaşatacağız. Neslican'ın sadece bedenini kaybettik. Neslican son nefesine kadar savaştı. Bunu çok rahatlıkla sürekli yanında olan birisi olarak söylüyorum. Bunun anlamı şu, bıkmadı, bırakmadı, salmadı belki onun yerinde bizler olsaydık çok daha erken pes ederdik. Etmedi. Neslican'ı kaybetmedik, Neslican'ın sadece bedenini kaybettik. Ruhu yaşayacak, bizimle. Birazdan gideceğiz. Neslican'ın annesinin ve kendisinin istediği bir şey vardı. Biz iki sene evvel, Neslican'ın bacağını kestiğimiz zaman bacağını bırakmamıştık hastanede. Onu memleketimizde, Rize'de gömmüştük. Cenazesini de bacağının yanına, bedenini bütünleştireceğiz orada. Cenazesi Rize'de olacak. Yarın Rize Sahil Camii'nde öğlenden sonra cenaze namazını kılıp aile kabristanımıza defnedeceğiz" ifadelerini kullandı

KESİNLİKLE MİRAS KALDI"

Aileye baş sağlığı dilemeye hastaneye gelen Haluk Levent ise hastane çıkışı, "Arkadaşlar hepimizin başı sağ olsun. Az sonra otobüsümüz gelecek ve Rize'ye doğru hareket edilecek. Aileyi toparladık. Kesinlikle miras kaldı. Bunu hepimiz biliyoruz. O bu mücadelenin neferiydi. 'Ben en azından savaşarak kaybederim' diyen bir kızımızdı. Hepimizin başı sağ olsun. Diyebilecek bir şey yok. Çok üzgünüz. Bundan sonra onun anısını en güzel şekilde yaşatmaya çalışacağız. " dedi.

Ünlülerden Neslican Tay için mesaj yağdı! - Resim : 6

SON KONUŞMASI: YAŞAMAYI ÇOK FAZLA İSTİYORUM

Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1 milyon takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak eğitimini sürdürdü.

Neslican Tay, yoğun bakıma alınmadan önce paylaştığı son mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bu yaşadığım kaçıncı nüks ya da metastaz sayamıyorum. Ciğerlerim zaten berbat durumda. Benim tümörüm en iyi kemoterapi ile durdurulabiliyormuş. O yüzden kemoterapi almaya başlayacağım. Bunu kabul etmem çok zor oldu. Çünkü gerçekten iyileşeceğime çok inanıyorum. İyileşmeyeceğimi bir gün bile düşünmüyorum ama iyileşirken bu kadar acılı olması beni çok yıpratıyor. Saçlarımı kaybetmek, yaşam kalitemin düşmesi, özgürlüğüm vesaire kemoterapinin getirdiği bir sürü acı şey var maalesef. Bunları yaşamak gerçekten istemiyorum ama onunla savaşmak için, bu hayatta kalmak için bunu yapmam gerekiyorsa kemoterapiye alacağım ve o şekilde devam edeceğim. Konuştuğumda bile sesim gidiyor zaten. Bir ciğerim resmen çalışmıyor tümörler yüzünden. 'Bu kadar ileriye gidemezsin. 2 adım attığımda nefesimi kesemezsin. Sen nesin, kimsin de benim vücudumu, benim hayatım bu kadar etkiliyorsun. Madem beni bu kadar etkiliyorsun alıyoruz kemoterapiyi ve paşa paşa seni öldürüyoruz' dedim. Çünkü bunu yapmak zorundayım, savaşmak zorundayım, onu yenmek zorundayım. Çünkü gerçekten bu hayatta kalmak istiyorum. Çok acılı olacak yine bir sürü şey yaşayacağım hiç umurumda değil ben hayatta kalmayı, yaşamayı çok fazla istiyorum. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Ben ağlarken çok çirkin oluyorum benim gözyaşım akmamalı." 

Neslican Tay kanser Ekrem İmamoğlu Cem Yılmaz Galatasaray fenerbahçe Neslican Tay kimdir