Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın!

İstanbul

Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan yangın itfaiyenin müdahalesi ile kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen 20 mahkum hastaneye kaldırıldı. Cezaevinin yandığı anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Bakan Bozdağ ise yangına ilişkin bir açıklama geldi.

Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saat 17.30 sıralarında dumanlar yükseldi. Olay yerine olay yerine Itfaiye, sağlık ve takviye jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiyenin müdahale ettiği Yangın söndürüldü.

Yangının Ümraniye E Tipi Cezaevinde adli hükümlülerin kaldığı koğuşta çıktığı öğrenildi.  

Yangında, 20 mahkum dumandan etkilendikleri için hastaneye tedbir amaçlı sevk edildi. Yangın çıkan E tipi cezaevindeki hükümlüler, T tipi cezaevine nakledildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 17.20 civarında Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yangının çıktığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ve yangına müdahale edildiği belirtildi.

20 HÜKÜMLÜ TEDAVİ ALTINDA, DİĞERLERİ GÜVENLİ ORTAMDA

Yangından etkilenen 20 adli hükümlünün sağlık kurumuna sevk edilerek tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, diğer hükümlülerin de olası tehlikelere karşı güvenli ortamlara aktarıldığı ifade edildi.

BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Yangına ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Ümraniye E tipi cezaevinde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen 1 İnfaz Koruma Başmemuru, 20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır. Hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur. Her şey kontrol altına alınmıştır." 

 

Kaynak: İHA

İstanbul Ümraniye yangın son dakika