Ümitcan Uygun tutuklandı

Ankara

Aleyna Çakır'ın evinde ölü bulunmasının ardından baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, bir arkadaşıyla uyuşturucu madde kullandıkları görüntülerin ardından gözaltına alınmıştı. Uygun uyuşturucu, uyarıcı madde kullanma ve özendirme suçundan tutuklandı.

Ankara’da evinde bornoz kuşağı ile kapıya asılmış bir şekilde bulunan Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümünde baş şüpheli Ümitcan Uygun, bu sefer uyuşturucu kullandığı görüntüleri sosyla medyadan yayınladı.

Görüntülerin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun ve yanında bulunan T.K'nın yakalanması için talimatı verdi.

Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda Ümitcan Uygun, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek' suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Uygun, bu sabah adliyeye sevk edildi. Uygun uyuşturucu, uyarıcı madde kullanma ve özendirme suçundan tutuklandı. 

"GÖRÜNTÜLER 3-4 YIL ÖNCESİNE AİT"

Adliyeye sevk edilen Ümitcan Uygun'un, polisteki ifadesi ortaya çıktı. Uygun, sosyal medyada kendi adına birçok hesap açıldığını, bu hesapları kimin yönettiğini bilmediğini ileri sürdü. Uygun, sosyal medyada narkotik içerikli bir yayın yapmadığını öne sürerek, "Ben metamfetamin maddesini bir defa kullandım. 3-4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu uyarıcı madde kullanmadım. Bu maddeyi Maltepe'deki bir pavyonda konsomatris olarak çalışan takma ismi 'Kumsal' olan kişiden aldım. Ben bu maddeyi bu kadınların bulunduğu tam olarak açık adresini bilmediğim; ancak polislere göstermiş olduğum Aşşağı Eğlence semtinde bulunan ikamette kullandım. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum. T.K'yı mahalleden tanırım. Bu şahsın madde kullandığını ya da sattığını bilmiyorum" dedi.

Uygun, arkadaşıyla Kumsal isimli kişinin evine gittiklerini belirterek, "Kumsal daha sonradan öğrendiğim metamfetamin isimli maddeyi kullanıyordu. Bana uzattı, ben de içtim. 'Bana ilk defa mı kullanıyorsun' dedi. Ben de hava atmak için daha önceden birçok uyuşturucuyu kullandığımı söyledim. Kumsal'ın bu maddeyi nereden aldığını bilmiyorum. Benden de para almadı. Bu videoyu Kumsal'ın telefonundan ben çektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu çektiğimde alkollüydüm. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 

ÜMİTCAN UYGUN'DAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Tutuklanan Ümitcan Uygun'un, cezaevine götürülmeden önce DNA örneği alınmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için karar almıştı. Sema Esen'in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun'un, söz konusu karşılaştırmanın yapılabilmesi amacıyla DNA örneği alınması için Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü belirtildi. Ümitcan Uygun, Adli Tıp Kurumu'daki işlemin ardından cezaevine sevk edildi.

Kaynak: Haber Global TV

aleyna çakır Ümitcan Uygun