Ukrayna Büyükelçisi Bodnar'dan Haber Global'de açıklamalar

Rusya Ukrayna Savaşı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Bodnar'ın açıklamaları:

Ukrayna 9 gündür kendini savunuyor. Fiilen Rusya terör eylemlerini gerçekleştirerek Ukrayna halkına, sivil şehirlere saldırılarına devam ediyor.

Nükleer santralle ilgili bundan sonraki planlarını bilmiyoruz. Sadece oradaki halkımızı değil, bütün Avrupa'yı da tehlikeye sokuyor. Sivil halkımızı öldürüyorlar. 450'den fazla insanımızı kaybettik. Korkunç bir durum ve dünya susmamalı. Bazı Batı ülkelerinin bencil kararları nedeniyle bu durum oluştu. 

KURTULUŞ SAVAŞI ÖRNEĞİ

Türkiye, Kurtuluş Savaşı'nda ne yaşadıysa biz de kendi tarihimiz açısından bunu yaşıyoruz. Biz de hücuma geçeceğiz. Topraklarımızı geri kazanacağımıza inanıyoruz.  

RUSYA'NIN İNSANİ KORİDOR YÜKÜMLÜLÜĞÜNE İNANMIYORUM"

Açıkçası Rusya'nın insani koridorlar gibi üstlenmiş olduğu yükümlülüklere inanmıyorum. 2014'te buna benzer insani koridorda yüzlerce Ukrayna askeri öldü. 

Silahlarımızı bırakmamızı ve onlara baş eğmemizi istiyorlar. Ayrıca, Kırım ve Donbas'ı onların bir parçasıymış gibi kabul etmemizi istiyorlar. Dış önceliklerimiz konusunda da kendi başımıza karar vermemizi istemiyorlar, kesinlikle böyle bir şey olmayacak. 

Önemli olan Türkiye'nin katılması, müzakere yeri değil. Türk halkından hem de Türk hükümetinden yardım alıyoruz. Bizim vatandaşlarımız AFAD ve Kızılay'ın yardımlarını aldı. Biz de daha dün burada vatandaşların topladığı yardımlardan oluşan 6 insani yardım konvoyunu da Ukrayna'ya gönderdik. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global Rusya Ukrayna savaşı