Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'dan Trump'ın Orta Doğu barış planına tepki

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'dan Trump'ın Orta Doğu barış planına tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Yenikapı'daki Büyük Kudüs Mitingi'nde Trump'ın açıkladığı sözde barış planına tepki gösterdi.

İstanbul Yenikapı'da Büyük Kudüs Mitingi düzenlendi. Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı. Mitinge bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

KARAMOLLAOĞLU: FİLİSTİN'İ İSRAİL'E PEŞKEŞ ÇEKMEKTİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'nin Filistin planını eleştirdi. Anlaşma için "Filistin'i İsrail'e peşkeş çekmektir" diyen Karamollaoğlu "Trump ve Netenyahu tarafından Filistin'e ve İslam dünyasına dayatılan plan; Filistin'i siyonist İsrail'e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır." ifadelerini kullandı.  

KILIÇDAROĞLU: KUDÜS'ÜN ORTASINA BOMBA KONULDU

Plana tepki gösterip destek veren ülkeleri eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Kudüs'ün ortasına bomba konuldu'' dedi. Kılıçdaroğlu açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Trump'ın açıkladığı sözde barış planı yüz yılın haçlı seferi zihniyetidir. Kudüs'ün ortasında bir bomba konuldu ama onun etkisini gidermek hepimize düşüyor. Bazı İslam ülkelerinin Trump'a destek vermesine rağmen Allah hak hukuk adalet diyenlerle beraber. Kudüs ve Filistin için hak hukuk adalet diyoruz."

DAVUTOĞLU: KUDÜS'Ü HEP KORUYACAK VİCDANIN SESİ OLACAĞIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da ABD'nin planını "savaş ilanı" olarak nitelendirdi. Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Sözde barış planını ilan ederken Filistinlilere değil sadece, sadece Müslümanlara değil bütün bir insanlığa savaş ilan etmişlerdir. Şimdi bu aziz şehirden bu sözde barışın sahiplerine diyoruz ki sizin savaş ilanınıza karşı barış mekanı olan Kudüs'ü hep koruyacak vicdanın sesi olacağız.

Karamollaoğlu Kılıçdaroğlu Davutoğlu Kudüs