Tutukluların darbedildiği iddiası: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden açıklama

Gündem haberleri
Tutukluların darbedildiği iddiası: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden açıklama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan “Bakırköy Cezaevi’nde Tutuklular Darp Edildi” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan “Bakırköy Cezaevi’nde Tutuklular Darp Edildi” başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Yapılan inceleme neticesinde Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda PKK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hükümlü olarak barındırılan Tenzile Acar’ın aynı suç grubuna mensup hükümlülerle birlikte kaldığı, adı geçenin barındırıldığı odada en son 21/10/2022 tarihinde genel arama yapıldığı, yapılan aramanın genel mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirildiği, herhangi bir olumsuz durum ya da arbede yaşanmadığı tespit edilmiştir. 25.10.2022 tarihinde adı geçenin barındırıldığı odada herhangi bir arama gerçekleştirilmemiştir. 25.10.2022 tarihinde iki farklı odada genel mevzuata uygun şekilde rutin kısmi arama gerçekleştirildiği, arama esnasında hükümlülerin personele mukavemet gösterdiği, hükümlülerin aramanın sağlıklı yapılabilmesi adına kurum personeli tarafından orantılı güç kullanmak suretiyle müşahede odalarına alındıkları, arama bitiminden sonra aldırılan raporların tamamında herhangi bir darp-cebir bulgusu olmadığı belirtilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Ceza infaz kurumlarımızda yürütülen tüm iş ve işlemler işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans anlayışı içerisinde ve insan haklarına saygılı bir biçimde gerçekleştirilmektedir. Söz konusu iddialar gerçeklikten uzak, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir."

 

Kaynak: İHA

 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü