Türkiye’ye gelen gurbetçiler duygu dolu anlar yaşıyor: Bayrağı görünce titreme geldi

Almanya gurbetçiler Edirne

Yaz tatilini ve Kurban Bayramı’nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin Edirne'deki sınır kapılarından girişlerinde duygusal anlar yaşıyor.

Yıllık izinlerini ve Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda gelişleri sürüyor. Yurda girişte gözlerinin içi parlayan gurbetçiler, günler süren yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. “Türkiye’de kendimi ait olduğum yerde hissediyorum”

Viyana’dan gelen gurbetçi vatandaş Aysel Yaman, Türkiye’de olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Kapıkule’den giriş yaptığı anda Türk bayrağını görünce kendilerini ait oldukları yerde hissettiklerini belirten Yaman, “Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Almanya’da da hayat şartları gerçekten çok zor. Keşke biraz daha az para kazansam ama gurbette değil kendi memleketimde yaşasam ama imkan yok” dedi.

“Türk bayrağı hasretiyle yaşıyoruz, bayrağımızı görünce titreme geldi”

Gurbette Türk bayrağının hasretiyle yaşadıklarını söyleyen Abdullah Gülle, Türkiye’yi hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, “Kapıkule’den girişte Türk bayrağımızı görünce bana bir titreme geldi. Gurbette yaşamayanlar bu hissi bilmez. Biz Türkiye hasretiyle, Türkiye’de yaşayan yakınlarımızın hasretiyle gurbette yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

gurbetçi Edirne Bulgaristan sınır kapısı Edirne sınır kapısı Kapıkule Gümrük Kapısı Gurbetçiler konuştu türkiye bayram