Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor

İdlib saldırısının ardından, Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra göçmenler harekete geçti. Gelen son bilgilere göre göçmenler, Yunanistan'da karaya çıkmaya başladı.

Suriye'de rejim güçlerinin İdlib'deki Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki iddiaların ardından mülteciler, Bulgaristan ve Yunanistan sınırı bulunan Edirne’ye akın etti.

Pazarkule Sınır Kapısı yakınında toplanan mültecilerden birçoğu Yunan sınırına, tel örgülere dayandı.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 1

GÖÇMENLER YUNAN ADALARINDA KARAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Türkiye'nin göçmen kararının ardından Yunanistan sınırdaki güvenlik sayısını arttırmaya başladı. Yunan hükümetinin AB ve NATO yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 2

Reuters'ın geçtiği görüntülerde ise yola koyulan göçmenlerin Yunanistan'da karaya çıkmaya başladıkları gözler önüne seriliyor.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 3

Sabaha karşı aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, Yunanistan'a gideceklerini belirterek, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na yürüdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise bir grup göçmen, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na yürüdü.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 4

Kapıkule'de yaşanan yoğunluk üzerine bazı göçmenler, yolların dışında tarlaları kullanarak, Yunanistan'a gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'na yöneldi. Tarlalar ve ara yolları da kullanan göçmenlerin sınıra yürüyüşü sürüyor.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 5

İSTANBUL'DAN GÖÇMENLER EDİRNE'YE GİDİYOR

İstanbul'daki birçok ilçede yaşayan farklı ülkelerden göçmenler Edirne'ye gidiyor. Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı söylentileri üzerine Zeytinburnu'nda toplanan göçmenler, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne'ye doğru yola çıktı.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 6

MÜLTECİLER AYVACIK KIYILARINA GELMEYE BAŞLADI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan'ın Midilli Adasına lastik botlarla geçmek isteyen mülteciler, rejim güçlerinin İdlib'de Mehmetçiğe yaptığı alçak saldırının ardından, Türkiye içindeki ve İdlib'den gelmesi muhtemel yeni göçmenlerin kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olunmayacağı haberleri üzerine Ayvacık sahillerine gelmeye başladı. 

Öte yandan Ayvacık sahillerinden Midilli Adasına yasa dışı geçiş yapmak isterken yakalanıp, ilçede bulunan Göç İdaresine bağlı Yabancıları Geri Gönderme Merkezinde farklı milletlere mensup 400 mültecinin bulunduğu öğrenildi.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 7

EDİRNE'DE DE GÖÇMENLER YUNANİSTAN SINIRINA YÜRÜYOR

Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti. Sırtlarına çanlarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 8

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi. 

Türkiye kapıları açtı! Binlerce göçmen Avrupa sınırına ilerliyor - Resim : 9

İdlib Türkiye sınırı göçmen Çanakkale Ayvacık Suriye Edirne Yunanistan mülteci