Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme süreci nasıl ilerleyecek? Kim ne dedi?

Gündem haberleri

Haber Global Dış Haber Editörü Eda Tuğrul, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine ilişkin son durumu Haber Global canlı yayınında değerlendirdi.

Haber Global Dış Haber Editörü Eda Tuğrul, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİNDE KİM NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Vakti saati geldiğinde Suriye’nin başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibarıyla zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Bu yola çıkarken 3 temel konumuz var. Terörle mücadele daha hızlı mesafe alabilmek, siyasi sürecin ilerletilmesi-Astana sürecinin devam ettirilmesi ve Suriyeli mültecilerin onurlu bir şekilde evine dönebilmesi"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Moskova'da her ülke tutumlarını ve görüşlerini şeffaf ve açık bir şekilde dile getirdi. Bir iki toplantıda tüm meselelerin halledilemeyeceğini biliyoruz; ancak iletişimin devam etmesi gerekiyor"

 

 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye Suriye normalleşme süreç