Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den Haber Global'e özel açıklamalar

Türkiye Değişim Partisi
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den Haber Global'e özel açıklamalar

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Anketlerde partisinin yüzde 4,5 ile 6,5 oy aldığını söyleyen Sarıgül, "İki seçim kaybedersem bırakırım" dedi.

Haber Global'de yayınlanan Az Önce Konuştum programının bugünkü konuğu Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarından satır başları;

Bizim partimiz ilkelerine bağlı bir kitle hareketi. Bugüne kadar harekettik pazar günü bereket olduk. Dün de Atatürk'ümüzün huzuruna gittik, saygı duruşumuzu yaptık.

İstanbul Büyükşehir'de ben tek başıma çıktım ve tek başıma yüzde 41 aldım. 

EYÜP'E ADAY OLMAYI NEDEN İSTEMEDİ?

Ben koltuk, makam aramıyorum. Şöyle bir şey düşünün uzun yıllar Şişli Belediye Başkanısınız sonra sizi İBB'ye aday yapıyorlar daha sonra tekrar kendi belediyenize Şişli'ye aday göstermiyorlar. Onların kararı. Ben saygı duyarım. Geçmişe yönelik konuşmak istemiyorum.

 

 

CHP'DEN NEDEN AYRILDI?

Ben düşüncelerimi CHP'de hayat geçiremem. CHP'de düşüncelerini belli bir daireden geçiremiyorsun. Kılıçdaroğlu da o dairede olmasına rağmen o daireden düşüncelerini geçiremiyor ve bence mutsuz. Bu yüzden CHP'den ayrılıp parti kurma ihtiyacı duydum. Ben insanım diyen herkesi Türkiye Değişim Partisi'ne çağırıyoruz.

Sağ ve sol Rusya ile Amerika'nın oyunu. Bizim artık düşünce devrimi yapmamız lazım. Biz sağ elimizle sol elimizi birleştiriyoruz. Bütün milletimizi kucaklıyoruz.

O günün şartlarında biz partiyi kurmuş olsaydık belki insanlar bize diyecekti ki "Ana muhalefette bir değişim oldu, siz koltuk peşinde misiniz? Yıllardır Baykal gitsin diye harekete geçtiniz. Baykal gitti, Kılıçdaroğlu geldi. Değişime neden müsaade etmiyorsunuz?" O yüzden 10 sene önce Değişim Partisi'ni kurmaktan vazgeçtik.

TURGUT ÖZAL- ERDAL İNÖNÜ ANISI

Erdal Bey'le Trabzon'a gideceğiz. Pardesüsünü çıkardım aldım tutmak üzere, dedi ki, "Sayın Sarıgül, pardesümü tutacak kadar enerjim var" dedi. Daha sonra Turgut Özal ekibiyle bizi karşıladı. Özal, Erdal İnönü'ye dedi ki, "Sayın İnönü zayıflamışsınız, Malatyalılar size kayısı da mı vermiyor?" dedi. Benim başımdan kaynar sular döküldü. Erdal İnönü Turgut Özal'a dedi ki, "Sayın başbakan ben ihtiyacım olan bütün gıdaları alıyorum ancak size bakınca memlekette kimin ne kadar yediği belli oluyor" dedi. Özal da "Yahu İnönü size de şaka yapmaya gelmiyor" dedi.

"HDP İLE İTTİFAK YAPAMAYIZ"

HDP, Sayın Demirtaş genel başkan olduktan sonra Türkiye partisi olmak için çok yoğun bir çalışma içerisine girdi ancak geçen süre içerisinde keşke Sayın Demirtaş'ın o projesi tutsaydı ve terörle arasına mesafe koyabilseydi. Ben HDP'nin Türkiye partisi olmasını arzu ediyorum. Benim bile çevremde HDP ile alakası olmayanlar barajı geçsin diye oylarını verdiler. Ama silahların gidip barışın gelmesi lazım. HDP, terörle arasına mesafe koymadı. HDP ile ittifak yapamayız. HDP, teröre karşıyım derse başımın üstünde yeri var. 

BAHÇELİ'NİN "HDP KAPATILSIN" SÖYLEMİ

Ben diper siyasi parti genel başkanlarının söylemlerini kendi takdirlerin bırakıyorum. Ben artık Mustafa Sarıgül değilim artık partimi temsil ediyorum. Bir siyasi parti bir bina değil, ben parti kapatılmasını özgürlükle, demokrasiyle bağdaştırmıyorum ama o siyasi partiler de anayasayı zorlayacak konumda olmamalı. Biz özgürlüklerden yanayız. Her şeyin konuşulmasından yazılmasından yanayız.,

Devlet adamının gönlü geniş olacak. Devlet adamının küsme ve gücenme hakkı olmayacak. Bizim görevimiz gönül almak ve gönülleri yapmaktır. Bir insan teröre bulaşmasıyla, silahlı eyleme katılmadıysa düşüncelerinden dolayı hapis yatmamalı. Ülkeyi yönetenlerin görevi siyasileri duvarların öbür tarafına atmak değildir. Ben isterim ki Demirtaş çıksın siyasi olarak mücadelemizi verelim. 

"İKİ SEÇİM KAYBEDERSEM BIRAKIRIM"

Yaptığımız çalışmalarda yüzde 4,5 ile 6,5 oy oranı arasındayız. İki seçim kaybederem bırakırım. Biz genel merkez açmadık, iktidara hazırlık merkezi açtık. Biz şöyle düşünüyoruz benim adalet bakanım, bugün gölge yarın inşallah herkesin bakanı olacak. Benim adaletim senin adaletin olmayacak. Adalet herkese lazım. 

"LOGO KONUSUNDA SON DERECE İDDİALIYIZ"

Partimizin logosundan ben çok keyif alıyorum. Logomuzu tasarlayan akademisyenlere, hocalarıma teşekkür ediyorum. Bir tarafta anadolu var, bir tarafta da trakya var. Anadolu ile trakya bir sevgiyle birleşiyor. Logo konusunda son derece iddialıyız.

TDP HANGİ İTTİFAKA DAHA YAKIN?

Ben daha birinci turda oylarımı havuza atıyorum, şu grupla birleşiyorum dersem bunu diyen partiler oylarını kaçıran partilerdi. İlk turda Türkiye Değişim Partisi kendi adayını gösterir. Biz daha birinci turda neden oylarımızı bölelim ki. Niye milleti şu ittifak, bu ittifak diye ikiye bölüyoruz? 

Bu delege ağalarının tekelerine bir son verilmeli. Bugün Türkiye'de bütün partiler aynı. Hiçbir partide demokrasi yok. Hiçbir partinin genel başkanını partiye kayıtlı üyeler seçmiyor. Benim ilçe başkanımı ve genel başkanı partiye kayıtlı üyeler seçecek. İlk turda yüzde 50 oy alan ilçe başkanı seçilecek. 

Kurucularımız 52 kişiden oluşuyor. Bizde şu anda 14 tane kadın üyemiz var. Son derece etkili olacaklar. Yakında aileden sorumlu kadın bakanımızı da kamuoyuyla buluşturacağız.

Bu gençler lütfen kusura bakmasınlar bizim dönemimizde Twitter yoktu. Ben bu evlatlara şunu söyleyeyim; korkmasınlar. Gelsinler acımasızca bizi eleştirsinler. Yakında onlarla da toplantı yapacağım. 

Kaynak: Haber Global TV

Mustafa Sarıgül candaş tolga ışık