Türkiye bu akşam saat 21:00'de sağlık çalışanlarına destek için alkışladı

Türkiye bu akşam saat 21:00'de günlerdir koronavirüs tehdidine karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarına destek için balkonlardan alkış eylemi gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden destek veren herkese teşekkür etti.

Koronavirüs salgını dünyayı eve kapattı. Pek çok ülkede OHAL ve sokağa çıkma yasakları var. Sadece sağlık çalışanları 24 saat görev başında. Avrupa'da halk sağlık çalışanlarına alkışlarla destek oldu.  Destek alkışları günlük rutin haline getirildi. Her akşam saatler akşam 8'i gösterdiğinde Avrupa'nın dört bir yanında balkonlardan ve pencerelerden sağlık çalışanlarına destek için alkış sesleri yükseliyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden yaptığı açıklamada "Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye! Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun. Özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun! Üst üste üç gün alkışlayalım" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BALKONLARDA

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'DAN DESTEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gece gündüz demeden, yorgunluk nedir bilmeden fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı gönülden alkışlıyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

Türkiye bu akşam saat 21:00'de sağlık çalışanlarına destek için alkışladı - Resim : 1

BAKAN KOCA'DAN TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alkışlı destek için sosyal medya hesabından teşekkür etti. Bakan Koca bazı illerden video paylaştığı Twitter hesabında,

"Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye!

Sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızın sesi yarın, ertesi gün aynı saatte tekrar duyulsun!" ifadelerine yer verdi.

ANKARA

Ankara'da, vatandaşlar koronavirüs salgını nedeniyle özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarını evlerinin balkonuna çıkarak alkışladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Twitter hesabından yaptığı, "Alkışlayalım' Ne kadar alkışlasak azdır' Bugün saat 14.00'te Meclis’teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili sağlık çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00'de milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum" açıklamasının ardından, Ankara'da vatandaşlar saat 21.00'de evlerinin balkonlarına çıktı. Çankaya'nın Dikmen semtinde vatandaşlar, haftalardır koronavirüs salgını nedeniyle özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarını alkışladı. Mahaller aralarında uzun süre alkış sesi yankılandı.

İSTANBUL

Saat 21.00’da balkonlara ve pencerelere çıkarak alkışlarla sağlık çalışanlarına destek verdi.

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan yeni tip korona virüs nedeniyle aralıksız çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanlarına destek için İstanbullular saat 21.00’da balkonlar ve camlara çıkarak alkışlarla destek verdi. İstanbullular bir dakika boyunca ıslıklar çalarak sağlık çalışanlarını alkışladı. Trafikteki sürücülerde kornalara basarak sağlık çalışanlarını destekledi.

İZMİR

Koronavirüsü ile mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla, İzmir’de onlarca vatandaş saat 21.00 itibariyle evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak bir dakika boyunca alkış tuttu.

EDİRNE / KIRKLARELİ

Edirne ve Kırklareli'nde vatandaşlar, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına, evlerinin balkonlarından alkışla destek verdi.

KOCAELİ

Kocaeli’de vatandaşlar saat 21.00’de evlerinin balkonlarına çıkarak, korona virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarını 1 dakika boyunca alkışladı.

KAYSERİ

Kayserili vatandaşlar sağlık personellerine destek olmak için, camlardan ve balkonlardan çıkarak alkışladı.

BURSA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın çağrısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da vatandaşlar balkonlara çıkarak sağlık çalışanlarına alkışlarla teşekkür etti.

KÜTAHYA

Kütahya'da balkonlara ve sokaklara çıkan vatandaşlar gecelerini gündüzlerine katan sağlık emekçilerini dakikalarca alkışladı.

OSMANİYE

Osmaniye’de halk balkonlardan sağlık çalışanlarını alkışlayarak destek verdi.

RİZE

Rize’de korona virüsle mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına destek amacıyla, yüzlerce vatandaş evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak bir dakika boyunca alkış tuttu ve odalarının ışıklarını söndürüp yaktı.

ADANA

Adana’da saatler 21.00 gösterdiğinde evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar dakikalarca sağlık çalışanlarına alkışlarıyla destek oldu.

ANTALYA

 Antalya'da da vatandaşlar balkonlara çıkarak sağlık çalışanlarına alkışlarla teşekkür etti.

ZONGULDAK

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına destek için saat 21.00'de Türkiye için yapılan alkışlama çağrısına Zonguldak'ta yaşayan vatandaşlarda katıldı. Vatandaşlar, saat 21.00'de evlerinin balkonlarına çıkıp dakikalarca sağlık çalışanlarına destek için alkışlayarak tempo tuttu. 

SİİRT/ BİTLİS

Siirt ve Bitlisli vatandaşlar balkonlara, camlara çıkarak saat 21.00'de sağlıkçılar için alkış tuttu.

KIRIKKALE

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale'de de vatandaşlar balkonlara çıkarak sağlık çalışanlarını alkışlarla destekledi.

türkiye sağlık çalışanları destek alkış