Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan: Avukatlar hayatın her alanında ötekileştirilmeye başlandı

Gündem haberleri

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan, Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Erinç Sağkan'ın açıklamaları:

"8.5 yıllık sürecin tamamına baktığımızda, avukatlık mesleğinin sorunlarının derinleştiğini görüyoruz. Biz bu mesleği yürütenler olarak, vatandaşın savunma haklarını temsil etmeyi sürdürürken, ekonomik sorunların içine sürüklendik. Hem öğretim üyesi yetersizliği bakımından niteliğin aşağıya çekilmesi hem de sayı azlığı nedeniyle ekonomik sorun yaşıyoruz.

Avukatlar hayatın her alanında ötekileştirilmeye başlandı. Bunu şiddete dönük eylemsel olarak da görmeye başladık. Darp edildiler, öldürüldüler. O kadar ağır bir yükün altındayken bu meslek grubu, artık Türkiye Barolar Birliği'nin sorular konusunda yeterli duruşu sergilemediğini kamuoyu görüyor.

Barolar, Barolar Birliği sadece bir meslek örgütü değiller. Aynı zamanda kamu kurumu nitelikleri, yasadan kaynaklanan görevleri de var. Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığını korumak.

Adalet Bakanımız telefon açtı, kutlama dileklerini ilettiler bana. Bunu muhalefetin desteklediği bir barolar birliği olarak değerlendirmiyorum. Bu seçime duyulan sevinç, yurttaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerde etkin bir barolar birliğinin ortaya çıkacak olmasından dolayı duyulan bir sevinçtir. Son derece basit hak ihlalinde dahi sokağa çıkıp haksızlığa tepki göstermesi noktasında baskı görmeye başladılar. İfade hürriyetinde eleştiri yapan herhangi vatandaşa baskı, gözaltılar, diğer insanların suskun kalmasına sebebiyet verdi. İşte şimdi bir barolar birliği var, hukukun teminatı olacak."

 

Kaynak: Haber Global TV

Türkiye Barolar Birliği Erinç Sağkan TBB