Türkiye 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor! Bu nasıl bir zeka

Sosyal medya dün geceden beri 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor. Jean-Jacques Rousseau'dan Nietzsche'ye, Aristo'dan Spinoza'ya kadar birçok filozofun kitaplarını okuyan Atakan'ın yorumları dikkat çekti.

Kitap fuarında tesadüfen karşılaşılan 10 yaşındaki Atakan'ın bilge tavrı sosyal medyanın da dikkatini çekti. Yaşına rağmen okuduğu kitapların seviyesi herkesi hayrete düşürdü. 

5 ayda 250 kitap okuduğu söyleyen Atakan, Twitter'da görüntülerinin paylaşılmasının ardından sosyal medyanın gündemine oturdu.

Felsefe kitaplarıyla ilgili kendisine sorulan soruları yanıtlayan ve örneklerle cevap veren Atakan, henüz 10 yaşında olmasına rağmen kitaplara olan ilgisiyle büyük beğeni topladı.

Türkiye 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor! Bu nasıl bir zeka - Resim : 1

Atakan'ın binlerce beğeni alan ve sayısız kullanıcı tarafından paylaşılan görüntüleri TT listesine üst sıralardan girdi.

Yaşıtlarına oranla bilgisiyle parmak ısırtan çocuk, Aristo, J.J. Rousseau ve Bauman'la ilgili düşüncelerini belirtmeyi de ihmal etmedi.

"5 AYDA 250 KİTAP OKUMUŞ"

Görüntülerin ülke gündemine oturmasını sağlayan Fethi Çağıl isimli kullanıcı o anları, "10 yaşındaki Atakan ile D&R reyonlarında tanıştık. Kitaplara bakıyordum: "Felsefeye ilgilisin galiba" dedi. "Evet" dedim. 5 ayda 250 kitap okumuş. 2 saate yakın konuştuk. Hayran kaldım... Aristo'dan girdik, J.J. Rousseau ve Bauman'dan çıktık.!.. Yeni bir arkadaşım oldu... " ifadeleriyle paylaştı.

Türkiye 10 yaşındaki Atakan'ı konuşuyor! Bu nasıl bir zeka - Resim : 2

Atakan felsefe