Türk müziğinin efsane ismi İlhan İrem hayatını kaybetti

son dakika Ekrem İmamoğlu Gündem haberleri

Sanatçı İlhan İrem hayata gözlerini yumdu. Haberi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu.

Alınan son dakika bilgisine göre Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden İlhan İrem, hayatını kaybetti.

Acı haberi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi hesabından duyurdu. 

İmamoğlu paylaşımında "Sanatçı İlhan İrem’in vefat haberine çok üzüldüm. Tarzı ve besteleriyle hepimizin zihninde, anılarında çok güzel bir yer bıraktı. Sanatçımıza Allah’tan rahmet; yakınları, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

İrem'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Türk müziğinin efsane ismi İlhan İrem hayatını kaybetti - Resim : 1

UNUTULMAZ ESERLERLE HAFIZALARIMIZA KAZINAN İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem 1955 yılında Bursa'da dünyaya Bursa'da gözlerini açtı. 

Ortaokulda solfej ve şan dersleri almaya başladı ancak müzik hayatına girmesi, 1969 yılında, yaşı 14 iken, üst dönemler tarafından okul orkestrasına solist olarak seçilmesi ile oldu.

1970 yılında mensubu olduğu Meltemler Orkestrası, Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması'nda Marmara bölgesi birinciliğine layık görüldü. Bu dönemde İstanbul'daki pek çok profesyonel müzik grubundan teklif aldı ancak 1972 yılına kadar Bursa'da kalmayı tercih etti.

İlhan İrem, 3 kez Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finallerine katıldı. "Bir Yıldız" adlı bestesi 1979 Eurovision Türkiye finaline kaldı ancak yarışamadan askere alındı. Finallerde yarışabilmesi için TSK'dan İlhan İrem'e özel izin verildiği halde, sanatçının bağlı bulunduğu plak şirketi bu süreçte "Bir Yıldız" adlı şarkının yer aldığı "Sevgiliye" albümünü yayınladığından, kurallar gereği diskalifiye oldu.

İlhan İrem, 1988'de "Yurtta Barış Dünyada Barış" ve 1990'da "Komedi" adlı besteleriyle iki kez daha Eurovision yarışmasına katıldı.

Ayrıca İlhan İrem, Türkiye'yi 1986 yılında Norveç'te temsil eden "Klips ve Onlar" grubunun seslendirdiği Melih Kibar'ın bestesi "Halley" isimli şarkının söz yazarıdır.

1985 yılında İlhan İrem’in “Işık ve sevgiyle” felsefesini hayatlarına geçiren dinleyicileri tarafından “İrem Bağı” adlı birliktelik kuruldu.

Dünya görüşünü laik, demokratik, Kemalist ve anti-emperyalist olarak tanımladı ve Yeşiller Partisi kurucu üyesi idi.

Efsane sanatçı İlhan İrem, sanat yaşamı boyunca 6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı. Çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından pek çok kez "yılın erkek sanatçısı" ve "yılın sanatçısı" ödüllerine layık görüldü. Birçok şarkısı ve albümü çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından "yılın şarkısı/yılın albümü" seçildi.

BÖBREK RAHATSIZLIĞI YAŞIYORDU

67 yaşında olan İlhan İrem, 1 Ekim 1991 tarihinde ODTÜ Psikoloji mezunu olan Hansu İrem'le dünyaevine girdi.

İrem, böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyordu. Sanatçının son zamanlarda durumunun ağırlaştığı öğrenilmişti. 67 yaşındaki İrem'in sağlık durumunun iyiye gitmediği konuşuluyodu.

 

Ek kaynak: Wikipedia

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika İlhan İrem