Türk bayrağını yırtan İranlı kadın gözaltına alındı

İstanbul Büyükçekmece'de bir iş yerinin girişinde asılı olan Türk Bayrağı'nı indiren, yırtarak yere atan ve üzerine basan İran uyruklu kadın yakalanarak gözaltına alındı. İranlı kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilecek.

İstanbul Polisi'ni harekete geçiren olay, bugün Büyükçekmece Sahili'nde saat 16.50 sıralarında meydana geldi. Yabancı uyruklu bir kadın, iddiaya göre indirdiği Türk Bayrağı'nı yırttı ve yere atarak üzerine bastı.

VATANDAŞLAR KADINA TEPKİ GÖSTERDİ

Kadının bayrağı yırttığını gören vatandaşlar olaya ve kadına tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma açılırken, İstanbul Polisi kadının, İran uyruklu Z.M. olduğunu tespit etti.

GÖZALTINA ALINDI

Bir işyerinin giriş kısmında asılı bulunan Türk bayrağını yırtarak yere atıp, üzerine basan İranlı Z.M., ihbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerince gözaltına alındı

SINIR DIŞI EDİLECEK

Emniyette, ‘Türk bayrağını yırtmak sureti ile devletin egemenlik alametlerini aşağılama’ suçundan işlem gören kadının, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

BÜYÜKÇEKMECE KAYMAKAMLIĞI'NDAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Türk bayrağını yırttığı için gözaltına alınan İranlı kadına ilişkin Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan bir açıklama geldi. 

Şahıs hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

*Bugün saat 17.00 sıralarında Büyükçekmece Sahili’ndeki özel bir işletmenin girişindeki Türk Bayrağı’nın yırtılarak yere atılması olayı ihbarı alınmıştır.

*Olay yerine intikal eden güvenlik güçlerimizce yabancı uyruklu Z.H isimli şüpheli gözaltına alınmış olup, olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Kaynak: İHA

büyükçekmece