Türbülansa giren uçak çatladı!

Dünya haberleri
Türbülansa giren uçak çatladı!

Emirates'in Perth-Dubai seferini yapan Airbus A380 tipi yolcu uçağı sefer sırasında türbülansa girdi. Şiddetli sarsıntı nedeniyle yolcu ve mürettebattan 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

AirportHaber'e göre inişin ardından yaralılar hastaneye kaldırılırken, sarsıntı nedeniyle uçağının tavanında çatlaklar oluştuğu görüldü.

Emirates'ten yapılan açıklamada; 'Kısa süreliğine yaşanan türbülansı doğruluyoruz. Yaralılara tüm yardımlarımı ve her türlü desteği sunduğumuzu açıklamak isteriz. Gerekli tüm çaba sarfediliyor' ifadeleri kullanıldı.

PİLOT FENALAŞTI, ACİL İNİŞ YAPILDI

İngiltere'den Fas'a giden Ryanair uçağının pilotu rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı.

Aktarılan bilgilere göre; Sefer sırasında kaptan pilot bir anons yaparak kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Daha sonra uçak Portekiz'in Faro kentine acil iniş yaptı.

İnişin sonrasında pilota ilk müdahale havalimanında yapılırken son durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

YENİ ZELANDA'DAN ELEKTRİKLİ UÇAK

Yeni Zelanda Havayolları, 2026 yılından itibaren yük taşımacılığı için filosuna pille çalışan bir uçak entegre ederek elektrikli uçak kullanan ilk havayolu olmayı hedeflediğini duyurdu.

Yeni Zelanda'nın ulusal havayolu şirketi, Amerikan havacılık ve uzay üreticisi Beta Technologies'den bir Alia elektrikli uçak sipariş etti. Uçak başlangıçta ülke genelinde paket ve mektup teslimatı için kullanılacak.

Air New Zealand'ın Sürdürülebilir Kalkınma Başkanı Kiri Hannifin, "Amacımız ticarî uçuşlarda yeni nesil uçak kullanan ilk havayolu olmak" dedi.

Havayolu, elektrikli uçaklarla olası yolcu uçuşları için henüz bir tarih belirlemedi. 

İskandinav Havayolları, mayıs ayında, 2028 yılında ilk ticarî elektrikli uçuşlarında yolcu taşıma niyetini açıklamıştı.

Air New Zealand tarafından yapılan basın açıklamasında, pille çalışan Alia'nın yaklaşık bir saat içinde tamamen şarj edilebileceği belirtildi.

Elektrikli arabalarda olduğu gibi, uçağın kat edebileceği mesafe çok önemlidir. Havayolu şirketine göre, yaklaşık 12 metre uzunluğunda ve üç ton ağırlığındaki bu model, tek bir test uçuşunda 480 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Uçak, saatte 270 km hıza erişebiliyor ve üç bin metreye kadar irtifada uçabiliyor.

Havayoluna göre, uçak, uçabilirlik belgesini aldıktan sonra yaklaşık 150 kilometrelik ilk uçuşlar için kullanılacak.

Kaynak: Diğer