Tunceli'de esrarengiz kaza! Otomobilde hakim, savcı ve avukat vardı

Trafik kazası Tunceli Gündem haberleri
Tunceli'de esrarengiz kaza! Otomobilde hakim, savcı ve avukat vardı

Tunceli'de içinde bir hakim, savcı ve avukatın bulunduğu otomobil gece saatlerinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Otomobildeki 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Yaralanan savcının Gülistan Doku soruşturmasına bakan Ferhat Akıl olduğu ortaya çıktı.

Kaza, dün gece saatlerinde Hozat-Pertek kara yolunun Kayışoğlu mevkisinde meydana geldi. Tunceli Barosu’na kayıtlı avukat Arif Yıldız yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Kazada, sürücü Yıldız ile otomobilde bulunan Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emre Küçükbaşol ve Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

tunceli

Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Hozat İlçe Entegre Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan avukat Arif Yıldız, buradan askeri helikopterle, diğer yaralılar ise ambulanslarla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

AVUKATIN DURAN KALBİ TEKRAR ÇALIŞTIRILDI

Arif Yıldız'ın hastanede kalbinin durduğu ve doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldığı belirtildi. Yıldız'ın hayati tehlikesi sürerken, Ağır Ceza Hakimi Emre Küçükbaşol ile Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, avukat Arif Yıldız'la ilgili, "Arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor. İnanıyoruz iyi olacak ve sağlığına kavuşacak" dedi.

SAVCI AKIL, GÜLİSTAN DOKU'NUN SORUŞTURMASINI YÜRÜTÜYOR

Hurdaya dönen otomobilden yaralı kurtulan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın, Tunceli'de kaldığı yurttan 5 Ocak 2020’de ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) soruşturmasını yürüten savcı olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi. 

Kaynak: DHA

Tunceli Hakim savcı avukat