Tunceli'de belediye kürek dağıttı, vatandaşlar kar temizliğine katıldı

Tunceli Gündem haberleri

Tunceli Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle karla baş edemeyince, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu "Sokaklarımızı beraber temizleyelim" çağrısında bulundu. Onlarca kadın, erkek ve genç belediyenin dağıttığı kürekleri alıp belediye çalışanlarıyla birlikte karları temizledi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, vatandaşla belediyenin bir olduğunda hiçbir olumsuzluğun çözülemeyeceğini belirterek, "Çok çaresiz kalmadık ama eksik kaldık. Çünkü son 10 yılda hiç bu kadar kar yağmamıştı. Yıllardır şehir merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aşmamıştı. Şehirde sokaklarda araçlar olunca eksik kaldık kar temizlemede. Biz sıkıştığımız an ihtiyaç duyduğumuz an dayanışmanın önemini biliyoruz. Onun için halkımıza çağrı yaptık. Yüzlerce vatandaşımızla birlikte şu anda tüm sokakları neredeyse temizledik. Herkese kürek dağıttık, gördüğünüz gibi sokaklar şu anda kolektif bir şekilde temizleniyor. Bu çağrılar önemlidir ve karşılığı olmalıdır. Halk bir araya geldiğinde başaramayacağı durum yoktur. Halk seldir, önüne geleni götürür” dedi. '

Vatandaşlardan Evrim Konak, “Günlerdir yağan karla belediye çalışmalarına devam ettiği halde, yüzlerce sokağın olduğu bir ile yetemedi. Bugün ilimizde tüm esnaf küreğini kapıp kendi kapısının önünü temizlese bile belediyeye bir katkı sunmuş olur. Belediye hizmet vermek zorunda fakat yetersiz kaldığında toplumun çalışmalara dahil olması lazım.” dedi.

 

Kaynak: DHA

Tunceli haberleri Tunceli kar