Tunceli'deki mutasyonlu vakayla ilgili yeni gelişme

Tunceli koronavirüs

Tunceli'de, koronavirüse yakalanan ve taşıdığı virüsün mutasyonlu olduğu tespit edilen doktor, gördüğü tedaviyle sağlığına kavuştu. İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, bu gelişmeyle birlikte Tunceli'de mutasyonlu vakanın kalmadığını bildirdi. 

Tunceli'de, bir süre önce görevli olarak gittiği şehir dışından dönüşü sonrası rahatsızlanan ve yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan doktor ile temaslı olduğu kişiler, karantinaya alındı. 

DOKTOR KORONAVİRÜSÜ ATLATTI, TEMASLILARDA SORUNA RASTLANMADI

Mutasyona uğramış virüs şüphesiyle doktordan alınan numuneler, Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'na gönderildi. Yapılan incelemede virüsün mutasyonlu olduğu tespit edildi. Doktor, koronavirüsü atlatırken, karantina süresi dolan temaslılarında da herhangi bir sağlık sorununa rastlanılmadı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: "İLİMİZDE MUTASYONLU VAKA BULUNMAMAKTADIR"

İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, sürecin ilk başında geniş temaslı listesi çıkardıklarını belirterek, "Arkadaşları izolasyona aldık. Temaslı kişilerde olumsuzluk görülmedi. Mutasyona uğramış virüsün bulaştığı arkadaşımız da izolasyondan çıktı. Herhangi bir sıkıntısı yok. Diğer illere de bu durumu bildirdik. Temaslıların da süreleri doldu. Şu an herkes çalışmasına devam ediyor" dedi.

"HERHANGİ BİR ŞEKİLDE TEDAVİMİZDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Çağdaş Özdemir, "Bakanlığımızın verdiği bilgiler doğrultusunda mutasyon virüsü süreci devam ediyor. Herhangi bir şekilde tedavimizde değişiklik yok. Temaslı kişilerin kaynağını bulma noktasında daha dikkatli ve geniş takip gerçekleştiriyoruz. İzole sürelerini uzatıyoruz. Mutasyona uğramış virüsün bulaş riskinin çok fazla olduğu söyleniyor. Buna istinaden elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Çalıştığımız ilk mutasyon örneği değildi, yurt dışı temaslılara en başından beri çalışıyoruz. İlimizde herhangi bir mutasyonlu vaka da bulunmamaktadır" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Tunceli mutasyonlu virüs koronavirüs mutasyonu