Edirne'de 'sarı alarm' verildi! Herkes tedirgin, 5 kat arttı...

Edirne

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 'sarı alarm' verilen Ergene Nehri'nden sonra Meriç ve Tunca'da da su seviyesi arttı. Şubat başında saniyede 9 metreküple akan Tunca'nın debisi, eriyen karlar ve son yağışlar ile 5 kat artarak 42 metreküp/saniyeye ulaştı.

Trakya'nın önemli su kaynaklarından Ergene Nehri için debi artışı nedeniyle 'sarı alarm' verildi. Alarm sonrası Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yatağından taşan nehir, tarım arazilerini sular altında bıraktı.

SARI ALARM: DEBİLERDE ARTIŞ

2 köy yolunun da ulaşıma kapandığı taşkının ardından nehir için 'sarı alarm' sürerken, kent merkezindeki Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerinde de artış gözlendi.

5 KAT ARTTI

Kentte bir dönem kum adacıklarının oluştuğu, kuruma noktasına gelen nehirlerdeki artış, rakamlara da yansıdı. 1 Şubat itibarıyla 9 metreküp/saniye ile akan Tunca Nehri'nin su seviyesi, son ölçümlere göre 5 kat artarak 42 metreküp/saniyeye ulaştı.

Eriyen karlar ve son günlerde etkili olan kuvvetli yağış ile birlikte su seviyesindeki artış, tedirgin etti. Şubat ayı başında 209 metreküp/saniye ile akan Meriç Nehri'nde debi, son yapılan ölçümde 352 metreküp/saniyeye çıktı.

Kaynak: DHA

Edirne uzunköprü sarı alarm tunca nehri Meriç nehri