TÜİK: Üniversite mezunlarının yüzde 71'i iş buldu

TÜİK

(Türkiye İstatistik Kurumu) TÜİK tarafından üniversite mezunlarının iş bulma oranları belli oldu. İşte en çok kazandıran ve iş bulma imkanı yüksek olan meslekler...

TÜİK tarafından yayımlanan 'Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri, 2022' başlıklı haber bülteninde, Türkiye'de lisans mezunlarında istihdam oranının 2022'de yüzde 71,7 olarak gerçekleştiği belirtildi.

TÜİK verilerine göre, lisans bölüm mezunları, dil ve konuşma terapisi bölümünde 2,4 ay tıp bölümünde, 4,2 ay eczacılıkta, 6 ay ebelikte ise 6,8 ay aralığında iş buluyor.

Önlisans bölüm mezunları ise, polis meslek eğitiminde 2,7 ay aralığında, optisyenlikte, 8,4 ayda, aşçılıkta, 10,4 bandında, sivil havacılık kabin hizmetlerinde, 11,4 ay, eczane hizmetlerinde ise 11,7 ay aralığında iş buluyor.

EN ÇOK KAZANDIRAN BÖLÜMLER

Lisans mezunlarının aylık ortalama kazancı en yüksek beş bölüm sırasıyla pilotaj, uçak mühendisliği, matematik mühendisliği, havacılık elektrik ve elektroniği, uçak bakım ve onarım olarak belirlendi.

Ön lisans mezunlarının aylık ortalama kazancı en yüksek beş bölüm polis meslek eğitimi, perakende satış ve mağaza yönetimi, uçak teknolojisi, marka iletişimi ile elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtımı oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

TÜİK