TSK'nın Haftanin'deki hedefi ne? Haftanin neden önemli?

TSK'nın Haftanin'deki hedefi ne? Haftanin neden önemli?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Haftanin'da başlattığı operasyon terör örgütü PKK'nın terör yuvalarını bir bir yıkmaya devam ediyor. Peki hem MİT hem de TSK'nın birlikte operasyona giriştiği Haftanin'in önemi ne? TSK, Haftanin harekatıyla ne hedefliyor?

TSK ve MİT ortak operasyonuyla terör örgütü PKK'ya yönelik Haftanin'de başlayan operasyon sonuçlarını vermeye başladı. Terör örgütünün inleri birer birer yıkılırken çok sayıda terörist etkisiz hale getiriliyor. Peki Haftanin TSK açısından neden bu kadar önemli? Haftanin nerede? Haftanin operasyonuyla ne hedefleniyor?

HAFTANİN'İN ÖNEMİ

PKK'nın doğu ile batı arasındaki irtibatı Haftanin bölgesi üzerinden sağlanıyor. Yani terör yapılanması açısından bakıldığında Haftanin terör örgütünün en önemli lojistik güzergahı. Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, bu operasyonun nihai hedefinin Sincar'ı kontrol etmek, Irak'tan Suriye'ye ve Suriye'den de Irak'a terörist ve mühimmat geçişini engellemek olduğunu söylüyor. Ve İsmail Hakkı Pekin'e göre bu operasyon, sonrasında Sincar'a yapılacak bir harekatın öncüsü de olabilir.

HAFTANİN NEREDE?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin sınırları içerisinde bulunan Haftanin, Duhok bölgesine dahildir ve Şırnak'a çok yakındır. İçerdiği sıradağlar nedeniyle Türkiye sınırına yakın terör yuvalanmalarının yoğun olarak görüldüğü bir bölgedir. Türkiye'ye uzaklığı ise yaklaşık 10 ila 20 km arasındadır. Hatta Haftanin'de bulunan dağların Türkiye'ye en yakın konumu 6-7 km'ya kadar düşmektedir.

TSK'nın Haftanin'deki hedefi ne? Haftanin neden önemli? - Resim : 1

HAFTANİN'E DAHA ÖNCE YAPILAN BÜYÜK OPERASYON

25 Temmuz 1996'da Irak'ın kuzeyindeki Sinat, Avagöze, Birkiavdal, Elagiş ve Haftanin bölgelerindeki terörist kampları bombalanmış ve ardından 5 Eylül 1996'da Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na 2 bin askerin oluşturduğu 4 karma tabur, Çukurca'nın Üzümlü köyü üzerinden Kuzey Irak'a sınır ötesi geçiş yaparak Hakurk, Zap, Bote, Kanimasi, Sindi, Sinath, Avagöze, Birkiavdal, Elagiş ve Haftanin'deki PKK kamplarını yerle bir etmişti.

8 Ekim 1996'da da Kuzey Irak sınırında yapılan operasyonlarda, 118 terörist öldürüldü.