Tramvayda çıkan yangın paniğe neden oldu

Gündem haberleri eskişehir

Eskişehir’de arıza sonucunda üst kısmından alev alan tramvay, büyük paniğe neden oldu.

Odunpazarı ilçesinde bulunan Atatürk Lisesi tramvay durağı yakınlarında akşam saatlerinde meydana gelen olayda, seyir halindeki bir tramvayın üst kısmında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, vatandaşlar büyük panik yaşadı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda söndürülen yangında, tramvay maddi hasar gördü. Yangının söndürülmesinin ardından aksayan tramvay seferleri normale döndü.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESTRAM sosyal medya hesaplarından olayla ilgili yapılan açıklamada, “Atatürk Lisesi tramvay durağı öncesi meydana gelen araç arızası nedeniyle Otogar-SSK, OGÜ-SSK, Otogar-OGÜ, Şehir Hastanesi-Kumlubel, 75. Yıl-OGÜ hatlarında işlem yapılamamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Yangının söndürülmesiyle tekrardan yapılan açıklama ile seferlerin tekrar başladığı belirtildi.
Tramvayda çıkan yangın paniğe neden oldu - Resim : 1

YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Telaşa kapılmadan çevrede yangın ihbar düğmesi varsa ona basılmalıdır, 112 nolu telefondan yangın itfaiyeye bildirilmelidir. Yangının adresi en kısa ve doğru şekilde mümkünse yangının cinsi ile birlikte (bina, benzin, ahşap, araç vb)bildirilmelidir.

İtfaiye gelinceye kadar mümkünse yangını söndürmek için eldeki mevcut imkanlardan yararlanılmalıdır.

Yangın kapalı alandaysa yayılmasını önlemek için kapı ve pencereler kapatılmalıdır,
Bunlar yapılırken kendimiz ve başkaları tehlikeye atılmamalıdır,

Eğer alevler çoğalmışsa ve binadan çıkış olanaksızsa, yatak altlarına dolaplara saklanılmamalı, pencereden dışarıdakilerle iletişim kurulmaya çalışılmalıdır,

Dumandan boğulmamak için yardım gelene kadar eğilerek ve sürünerek hareket edilmeli, ağız ve burun ıslak bez ya da mendille kapatılarak nefes alınmalıdır,

Duman ve yanık kokusu başka odadan geliyorsa kapılar açılmamalı, kapıya dokunulmamalıdır.
Kıyafetiniz alev almışsa; koşmadan durup yere yatarak yuvarlanılmalıdır. Battaniye türü örtüler alınarak alevler boğulmaya çalışılmalıdır.

Eğer vücudumuzda yanık varsa, hemen soğuk suya tutulmalıdır.

 

Kaynak: İHA

Eskişehir yangın panik