Trakya’da ayçiçeği tarlalarını kuraklık vurdu
Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da bu yıl yaşanan aşırı sıcaklık ve kuraklık, ürün ve kalite kaybına sebebiyet verdi. Geçen seneye göre bu yılın daha kötü olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilendiğini anlattı.
İHA
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Uzun yıllardan beri Trakya ve Kırklareli bölgelerinde aşırı sıcak ve kuraklık sebebiyle yaşanan ürün ve kalite kaybı, bu yıl yine etkili oldu. Bunun üzerine kurak tarımın yapıldığı alanlarda verim 70 kilogramın altına düştü.
Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, iklim değişikliği sebebiyle kötü sezon geçirdiklerini belirterek, “Ayçiçek ile ilgili bu sene sıkıntılı bir dönem geçirdik. Geçen sene de buna benzer sıkıntıları yaşamıştık. İki seneden beri iklim değişikliği Trakya üreticisini gerçekten aşırı derecede olumsuz yönde etkiledi.