Trafik kazasında yaralanan polis memuru Hızır Bekir Baybora'dan acı haber: 11 gün sonra şehit oldu

Çanakkale Balıkesir Gündem haberleri
Trafik kazasında yaralanan polis memuru Hızır Bekir Baybora'dan acı haber: 11 gün sonra şehit oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı için görevli olarak Çanakkale'den Balıkesir yönüne seyir halinde olan sivil polis aracının yaptığı kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan polis memuru Hızır Bekir Baybora'dan acı haber geldi. Baybora, 11 gün sonra şehit oldu.

Çanakkale'den Balıkesir'e giden sivil polis aracının yaptığı kazada yaralanan polis memuru Hızır Bekir Baybora, şehit oldu.

Kaza, geçen 8 Ekim günü saat 10.30 sıralarında Balıkesir’in Havran ilçesi Büyükdere Mahallesi Kavşağında meydana geldi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden Ümit Erdem yönetimindeki 17 UT 309 plakalı sivil polis aracı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı için Balıkesir istikametinde ilerlediği sırada, Hüseyin Kocaçam'ın kullandığı 10 GA 361 plakalı kamyonete yandan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle araçlar metrelerce sürüklenirken, diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan polis memurları Ümit Erdem ve Hızır Bekir Baybora ile kamyonetin sürücüsü Hüseyin Kocaçam, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis memuru Hızır Bekir Baybora, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine sevk edildi. Kaza anı ise çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

11 GÜN SONRA ŞEHİT OLDU

Bilinci kapalı, entübe olarak tedavisi devam eden polis memuru Hızır Bekir Baybora, 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek, şehit oldu. Şehit Baybora'nın, Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığından, memleketi Ankara’ya uğurlanacağı öğrenildi. 

Trafik kazasında yaralanan polis memuru Hızır Bekir Baybora'dan acı haber: 11 gün sonra şehit oldu - Resim : 1

ŞEHİT BAYBÖRÜ'NÜN NAAŞI ANKARA'YA UĞURLANDI

Şehidin naaşı bu akşam Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla memleketi Ankara'ya uğurlandı. Şehidin eşi İrep Baybörü, oğlu Mehmet Mete Baybörü, annesi Yaşar Baybörü, babası Abdullah Baybörü gözyaşlarına hakim olamadı.

Trafik kazasında yaralanan polis memuru Hızır Bekir Baybora'dan acı haber: 11 gün sonra şehit oldu - Resim : 2

Acılı aileye Vali Hasan Şıldak, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, 9. Ana Jet Üs Komutanı Cihangir Kemal Yüzçelik, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız taziyelerini sundu. Şehit Baybörü'nün cenazesi yarın Ankara'da öğle namazını müteakiben Karşıyaka Şehitliği'nde toprağa verilecek.

 

Kaynak: DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Balıkesir şehit