Trabzon Uzungöl'e 7 metrelik devasa alabalık heykeli dikildi, görüntüler sosyal medyada gündem oldu

DHA
Trabzon Turizm

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm bölgesi Uzungöl'ün gelişmesinde önemli role sahip kırmızı benekli alabalığın fiber heykeli, göl kenarına dikildi. 7 metre uzunluğundaki heykel, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Turizmci Mehmet İnan, "Böyle bir alabalık heykelini buraya koyarak alabalığa karşı olan minnet borcumuzu ödemek, gelecek nesillere de bu hikayeyi anlatmak istedik" dedi.

 

'SÜREKLİ ÜRÜYOR, GELİŞTİRİYOR'

Alabalığın Uzungöl'de yaşayanlar için çok kıymetli olduğunu anlatan İnan, "Kırmızı benekli alabalık genelde Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yaşayan tatlı su balığıdır. Uzungöl'den yukarı doğru yaklaşık 2 bin 300 rakımlara kadar yaşadığını görmekteyiz. Sürekli ürüyor, geliştiriyor, Milli Parklar da bunu destekliyor. Belli dönemlerde gelip, derelerimize aynı zamanda kırmızı benekli alabalık yavruları atıyor. Dolayısıyla korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından çok daha önem verdiğimiz bir simgemiz alabalık. O yüzden böyle bir heykeli yaptırdık zaten. Daha önceden aslında Uzungöl'e gelen ve ilk turizmin başlanma hikayesini bilen insanlar, heykeli gördükleri zaman çok doğru bir karar olduğunu söylüyor. Bilmeyenler de bunu öğrenmiş oluyor" dedi.