TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan 'asgari ücret artışı' ile ilgili açıklama! "Esas hedefimiz ortalama ücretin artması olmalı"

Asgari ücret Ekonomi haberleri
TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'dan 'asgari ücret artışı' ile ilgili açıklama! "Esas hedefimiz ortalama ücretin artması olmalı"

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'dan 'asgari ücret artışı' ile ilgili yaptığı açıklamada, "Asgari ücret bir başlangıç ücreti. Esas hedefimiz ortalama ücretin artması olmalı" dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yapılan asgari ücret zammıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada imkanı olan işletmelere seslenen Akkol, asgari ücretin başlangıç olduğunu anımsatarak, "Esas hedefimiz ortalama ücretin artması olmalıdır" dedi. 

Açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

“Bugüne kadar TİSK olarak ülkemiz için faydalı her kararın arkasında durduk. Bu süreçte de tüm paydaşlarımızın faydası için azami gayret gösterdik. Biliyorsunuz Aralık sonunda bir rakam belirlendi. Bu rakam 2022 yılının asgari ücreti olarak tespit ve ilan edildi. Fakat gelinen konjonktürde hem devletimiz, hem işçi kesimimiz, hem de biz işverenler olarak bu seneye özel, asgari ücrette yıl sonunu beklemeden bir güncelleme yapalım istedik. Belirlenen rakam konusunda çeşitli tartışmalar, farklı görüşler olabilir. Ama samimiyetle bilinmesini isterim ki, bütün imkanlarımızı zorlayarak hem çalışanlarımızı hem işletmelerimizi, hem de istihdamımızı gözeten bir dengeyi bulmaya çalıştık.

TİSK Özgür Burak Akkol

Şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum. Asgari ücret bir başlangıç ücreti. Esas hedefimiz ortalama ücretin artması olmalı. Bu nedenle, belirlenen rakamın üzerine çıkma imkânı olan işletmelerimize, ilave atılabilecek adımları atma çağrısında bulunuyorum. Açıklanan rakam yıl sonu itibariyle tekrar değerlendirilecek.

Biz, bu üçlü sac ayağı olarak, bu süreçlere “birbiriyle mücadele eden iki tarafın pazarlığı” şeklinde bakmıyoruz. Bu konuya, ülkemiz için, en iyisini hep beraber nasıl yapabiliriz diye bakıyoruz. Çalışanlarımızın refahını ve işletmelerimizin sürdürülebilirliğini en büyük önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Yıl sonunu beklemeden bu üçlü sac ayağı burada bir araya geldi. Bu çok olumlu bir resimdir. 2 Yine bu üçlü sac ayağı, üçlü mutabakatla asgari ücreti güncelledi. Bu da çok olumlu bir resimdir. Bu birlikteliğin ne kadar kıymetli olduğunu da iyi anlatmamız lazım. Sayın basın mensuplarımızdan da bu konuda benim istirhamım var. Başka bir konu.

Aralık ayında başlayan, çok uzun yılların konusu olan, tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadar olan kısımdan vergi alınmaması uygulaması aynen devam ediyor. Devletimize ben tekrar teşekkür ediyorum. Bu 15 milyonun üstünde çalışma arkadaşımızın tamamının istifade ettiği bir durum. Aynı zamanda işverenler için de önemli bir kazanımdır. Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Umuyorum ki bundan sonraki dönemlerde de bu iş birliğini ve bu ruhu sürdürmeye devam ederiz. Bu vesileyle, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız olmak üzere, komisyon çalışmalarına katkı sunan devletimiz, işçi ve işveren temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum. TİSK olarak bugüne kadar hep “Birlikte Mümkün” dedik. Demeye de devam edeceğiz.

Yeni asgari ücret ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun."

 

Kaynak: Haber Global TV

TİSK Asgari ücret Özgür Burak Akkol