Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in Whatsapp konuşmaları ortaya çıktı! Vurgunda çarpıcı ayrıntılar

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in Whatsapp konuşmaları ortaya çıktı! Vurgunda çarpıcı ayrıntılar

Mağdurların anlatımına göre, Thodex'te işlem yapanlar arasında harçlığını yatıran öğrenci de, işi kötüye giden esnaf da var... Faruk Fatih Özer yurt dışına çıktıktan sonra ise whatsapp grubundan şirket çalışanlarıyla sabaha kadar yazışmayı da sürdürdü. İşte vurgunun detayları...

Kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in kaçışının ardındaki sır perdesi aralanıyor. Faruk Fatih Özer kimseye haber vermeden salı günü İstanbul Havalimanı’ndan uçağa binerek Arnavutluk gitti. Thodex kullanıcıları sosyal medyadan dolandırıldıklarına dair mesajlar paylaşmaya başlamıştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre ağabey Güven Özer ise son dakikaya kadar evinde bekledi. Operasyon yapılmadan bir gün önce yaptığı açıklamada, kardeşi için “Bizi de vurup gitti” dedi. Bu kırılma noktası oldu. Haberler iyice yayılınca, aile üyelerinin tümü evlerini boşaltarak terk etti. Polis ekiplerinin operasyona başladığı saatlerde aradığımız Güven Özer, üzgün bir sesle “Konuşmak istemiyorum” diyerek telefonu kapattı. Telefonuna bir daha da ulaşılamadı.

"AKŞAM SAATLERİNDE SİYAH TAKIM ELBİSELİ BİRİ GELDİ"

Polis ekipleri Güven Özer ve ailesinin yaşadığı Kurtköy’deki adresleri bastı. Ancak adreslerde kimse bulunamadı. Güven Özer’in, Kurtköy’deki Beyazavler Sitesi’nde bulunan evi 2 yıl önce kiraladığını anlatan site bekçisi Ali Nakay, “En son geçtiğimiz salı günü gördüm. Akşam saatinde siyah takım elbiseli bir kişi geldi. Bahçede bir süre konuştuktan sonra birlikte ayrıldılar. Ondan sonra görmedim. Eşi ve iki çocuğunu alıp buradan ayrılmış. Sabah erken saatte gelen polis ekipleri de evde kimseyi bulamadı” dedi.

"EN SON PAZAR GÜNÜ GÖRDÜM"

Faruk Fatih Özer’in hakkında yakalama kararı olan babası Zülküf Özer, oğlunun dolandırıcılık yaptığına inanmadığını, tanıyan kimsenin de ihtimal vermediğini söyledi. Baba Özer şunları anlattı: “Olan biteni televizyonlardan öğrendim. Kendisiyle görüşemedim. Beni aramadı. Ben böyle bir şeye hiç ihtimal vermiyorum, tanıyanlar da vermiyor. Pazar günü iftar için geldi, birlikte iftar yaptık. Biraz durgundu. Ufak tefek sorunları olduğunu söyledi. ‘Dua edin’ dedi. ‘Bir tane ortak bulabilirim’ dedi. Oğlum bizimle yaşıyordu. Bize gideceğini falan söylemedi. Eşyasını da toplamadı. Pandemi süresinde evde yaşlılarımız olduğu için eve pek gelmezdi. Maslak’taki evde kalıyordu.”

SABAHA KADAR MESAJLAŞTI 

Faruk Fatih Özer yurt dışına çıktıktan sonra ise whatsapp grubundan şirket çalışanlarıyla sabaha kadar yazışmayı sürdürdü. Özer mesajlarında “Korkmayın, panik yapmayın, her şey normale dönecek. Sizi mağdur etmeyeceğim” dedi. Mesajlar daha sonra kesildi.

400 bine yakın kişinin 2 milyar dolar dolandırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın kapsamı giderek genişliyor.

Ferit Zengin - Elif Altın'ın haberine göre 27 yaşındaki Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla yakalama emri çıkartılırken, dün sabah itibarıyla da Özer, İnterpol nezdinde kırmızı bültenle aranmaya başlandı.

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç örgütü kurmak” suçlamasıyla yürütülen soruşturmada da, şirket çalışanlarına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde operasyonlar düzenlendi. 78 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, şüphelilerin 62’si yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Bu gelişmeler yaşanırken yüz binlerce Thodex mağduru ise kara kara düşünüyor. Mağdurların anlatımına göre, Thodex’te işlem yapanlar arasında harçlığını yatıran öğrenci de, işi kötüye giden esnaf da var...

MAĞDURLAR KONUŞTU 

Milliyet'te yer alan habere göre, iktisat 2. Sınıf öğrencisi C.V., “Harçlıklarımdan biriktirdiğim 2 bin TL vardı. Masraflarımı karşılamak için girdim. Türk dedik, güvendik. Paramın hepsi gitti” dedi.

Fırat Üniversitesi’nde ilahiyat okuyan 21 yaşındaki A. K., “Ben Elazığ’da yaşayan bir öğrenciyim. Öğrenci olarak çok masrafımız oluyor. Ben de internette Thodex’in reklamlarını gördüm. Bir sürü ünlü oyuncu vardı. Onları görünce güvenilir olduğunu düşündüm. Part time işte kazandığım tüm paramı Thodex’e yatırdım. Ancak geçen gün uyandığımda Thodex’in sahibinin 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığını görünce şoke oldum. Şu an KYK borcum birikti, bir sürü masrafım var, ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililerden bir an önce açıklama bekliyoruz. 4 bin lira yatırdım. Çok üzgünüm, kandırılmış hissediyorum” dedi.

"10 BİN DOLAR KÜL OLDU"

36 yaşındaki Esnaf O.N. ise, “10 bin dolar yatırdım. Gitti kül oldu. Ev alacaktım. Türk oldukları için güvendim. 3 çocuğum var. Aileme ne derim? Pandemi nedeniyle işler kötüydü, kafe sahibiyim, o yüzden medet umdum” dedi.

20 yaşındaki iktisat 2. sınıf öğrencisi B.S., “İstanbul’da üniversite okuyorum. Thodex’e yatırmak için arabamı ve cins köpeğimi sattım. Thodex’e 230 bin TL yatırdım. Hepsi gitti. Kaybedene çok rastlamamıştım. Herkes kazanıyordu. Ben de inandım” dedi.

Kendisine 50’ye yakın mağdurun başvurduğunu ve Thodex’e yüz binlerce para yatıran olduğunu aktaran Avukat Mustafa Kurtuluş, “Bu Çiftlik Bank vakasına dönebilir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex’in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in Türkiye’deki bankalarda üç ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konulduğunu bildirdi. Soylu, İstanbul Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özer’in Arnavutluk’ta olduğunun anlaşılması üzerine Emniyet Genel Müdürü’nün Arnavutluk’taki mevkidaşıyla görüştüğünü belirten Soylu, şöyle konuştu:

“Ardından Sayın İçişleri Bakanı ile uzun uzadıya bir konuşma yaptık. Şahsın Türkiye’deki bankalardaki 31 milyon lirasına el konuldu, parasının bulunduğu üç ayrı hesapta. Oraya girerken de 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş.”

Interpol kararının Arnavutluk’taki güvenlik güçlerinin eline ulaştığını vurgulayan Soylu, “Zannediyorum ki bu konuda inşallah yakalaması gerçekleştirilip Türkiye’ye getirilir inancındayız” ifadelerini kullandı.

thodex Faruk Fatih Özer Whatsapp