Ters yönden caddeye giren tır, İETT otobüsüne çarptı: yaralılar var

İstanbul Trafik kazası

İstanbul Pendik'te ters yönde ilerleyerek caddeye giren tır, KM18 hat numaralı Pendik Metro-Kartal seferini yapan İETT otobüsüne çarptı. Kazada otobüste bulunan yolculardan 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

Kaza, saat 14.30 sıralarında Kurtköy'de meydana geldi. İddiaya göre Mahmut Yalman'ın kullandığı inşaat iskeleti yüklü tır, Orhanlı Caddesine ters yönden girdiği sırada, Sabancı Üniversitesi-Pendik Metro/Kartal seferini yapan, Zekiye Çakmak'ın kullandığı  İETT otobüsüne çarptı.

Kazanın ardından tır şoförü baygınlık geçirdi. Geri geri ilerleyen tır, park halindeki PTT aracına çarparak durabildi. Kazada, İETT otobüsünde bulunan yolculardan 2'si ağır 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda, sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 

 TIR ŞOFÖRÜ BAYILINCA VATANDAŞLAR TIR'I DURDURDU

Kaza nedeniyle, Orhanlı Caddesi trafiğe kapatıldı. Yaralıların hastaneye kaldırılması ve yola dökülen yağın temizlenmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Kazanın ardından geri geri giden tırı durduran mahalle esnafı Gökhan Gençtürk, "Bugün ikinci kazası buranın. Biz sol tarafın ters olduğunu defalarca söyledik. Yazı da yazdık gerekli yerlere. Sadece aşağıya dikilen bir tabela var başka da bir şey yok. Daha öncesinde kapan koydular buraya. Geçen araçların lastikleri patlıyor diye kapanı kaldırdılar. Yine başvurduk ama kimse buraya gelip ne ışık, ne de kapan koymadı. Oradaki tabelayı hiçbir sürücü görmüyor zaten. Haftada en az 4-5 kaza yaşıyoruz. Polisi dahi aradık, gelin buraya bir bakın dedik. Ölümcül bir kazaya sebep olacak çünkü. 4-5 kişi yaralı ama ölü de olabilirdi. Tırın sol tarafı otobüsün içine girdi. Camların hepsi kırık zaten. Bunlar insanların gözüne de gelebilir. Şoför baygındı. Kaza anında bayıldı Araba geri geri kayıyordu. Araca binip imdat frenini çekip aracın durmasını sağladım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

İstanbul Pendik İETT otobüsü trafik kazası