Whatsapp dolandırıcılarına karşı ne yapmalı? Yabancı numaradan aranıyorsanız dikkat! Uzmanı uyardı

Gündem haberleri WhatsApp

 Son zamanlarda vatandaşların telefonlarına Whatsapp üzerinden yabancı ülkelerden çağrılar gelmeye başladı. Uzmanlar, konunun yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu söylerken, en çok çağrı ise Afrika ülkelerinden. Vatandaşlar verilerinin sızmasından endişeli.

Son günlerde genellikle Senegal, Nijerya, Filipinler gibi ülkelerden vatandaşlara hatsapp üzerinden çağrılar gelmeye başladı. Vatandaşlar kendilerini arayanların genelde kadın profiline sahip olduklarını belirtirken, uzmanlar ise bunun yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu söylüyor.

Bazı vatandaşlar, kendilerine cazip iş teklifleri yapıldığını ve kazanç sağlanacağı vaadiyle kredi kartı bilgilerinin istendiğini anlatıyor. Kişinin kartını yurt dışına açması ve güven sağlaması için dolandırıcı 3-5 dolar para gönderiyor ve aranan kişiyi bir nevi 'oltalamış' oluyor. Ardından da kart bilgilerini alarak yüklü miktarda alışveriş yapıyorlar. 

Haber Global canlı yayınına katılan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan konuya ilişkin olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

telefon dolandırıcılık numara Whatsapp