TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile telefonda bayramlaştı

TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile telefonda bayramlaştı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile Ramazan Bayramı dolayısıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şentop, görüşmede, Azerbaycan halkının bayramını kutladı, bayram günlerinin iki ülkenin halklarına huzur ve afiyet getirmesini temenni etti.

"Bir millet iki devlet." şiarıyla hareket eden milletin gönlünde, Azerbaycan’ın müstesna bir yerde bulunduğuna işaret eden Şentop, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ruhu, dayanışma ve iş birliğinin, eşi benzeri bulunmaz ve düşmanlarına korku salacak nitelikte olduğunu söyledi.

Şentop, en son gerçekleştirilen yüz yüze görüşmede, Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgaline karşı azatlık mücadelesi verdiğini anımsatarak, "Bugün ise 44 gün süren destansı bir askeri harekatla Karabağ’ın hürriyetine kavuştuğunu, Şuşa’da tam 29 sene sonra ilk bayram namazının eda edildiğini görmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etti. Azerbaycan’ın daha güzel, müreffeh ve huzurlu günlere kavuşacağına dair inancımız her zamankinden daha fazladır. Karabağ’ın ihya edilmesi, işgalin izlerinin ve tahribatın silinmesi için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Her ülke gibi can Azerbaycan’ın da Kovid-19'la mücadele ettiğini belirten Şentop, salgında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar diledi.

Şentop, her alanda olduğu gibi salgınla mücadele çerçevesinde de iki ülke arasındaki iş birliğinin süreceğini vurguladı.

İslam dünyası için bu Ramazan Bayramı'nın çok hüzünlü geçtiğini de gözlemlediklerini anlatan Şentop, şunları kaydetti:

"Dost ve kardeşimiz Kırgızistan ile Tacikistan arasında yaşanan ve can kayıplarına sebep olan gerginlik bizleri ziyadesiyle üzmüştü. Ramazan bitmeden bu kez Filistin’den gelen acı haberler hepimizi derinden sarstı. Filistin’e yönelik kabul edilemez baskı ve şiddeti, Mescid-i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize yapılan saldırıları, bebek, çocuk demeden onlarca sivilin katledilmesine kadar giden İsrail zulmünü gördükçe endişe etmemek mümkün değil. İsrail devletinin terörü bir araç olarak kullandığını, insanlığa karşı suç işlediğini, masum Müslümanların kanını akıttığını ve dünyanın buna sessiz kalışını teessürle takip ediyoruz. İsrail’e 'Dur' demenin, Filistin’i haklı davasında en kuvvetli şekilde desteklemenin vakti gelmiştir. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin hürriyet ve adalet mücadelesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da arkasında dururken, İsrail’in vahşetine son vermek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere her türlü diplomatik gayreti sürdüreceğiz."

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DOSTLUK PARLAMENTOLAR ARASINDA DA DEVAM EDECEK"

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova da Türk parlamentosunun, dost ve kardeş ülke Türkiye halkının bayramını kutladığını belirtti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın "Tek millet, iki devlet." diyebilen, hem iyi hem kötü günde diğerinin yanında tereddütsüz durabilen iki kardeş ülke olduğuna dikkati çeken Gafarova, bunun uzun yıllardır böyle olduğunu ve bundan sonra da böyle devam edeceğini söyledi.

Gafarova, "En kötü günlerimizde Türkiye hiç tereddütsüz, her daim yanımızda oldu, olmaya da devam ediyor. Bu vesileyle bir kez daha Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere size ve tüm Türk kardeşlerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İki ülke arasında dostluk ve kardeşliğimiz, parlamentolar arasında mevcut mükemmel seviyedeki ilişkilerde de vücut bulmaya devam ediyor ve devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova TBMM ramazan bayramı